Sport

"VLADE VRIJEME JE DA ODEŠ" Američki novinari tjeraju Divca iz Sakramenta

Sakramentu ne ide baš najbolje u završnici NBA lige, a pojedini američki mediji za takvo stanje krive generalnog menadžera kluba Vladu Divca.

"VLADE VRIJEME JE DA ODEŠ" Američki novinari tjeraju Divca iz Sakramenta
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

-Vlade Divac uvek će mi biti jedan od omiljenih igrača Sakramento Kingsa, a poštovaću ga još više ako prizna da nije osoba koja može da preporodi Kingse na ovaj način počeo je tekst o Divcu novinar kalifornijskog portala “Kings Herald” Brajant Vest, koji u tekstu piše kako je vrijeme da Vlade Divac napusti funkciju generalnog menadžera Sakramenta.

-U idealnom svijetu Divčeva priča u Sakramentu ne bi tekla ovako. Vratio se u Sakramento 2015. godine sa zadatkom da završi ono gde je stao kao igrač i da donese titulu u Sakramento. To je bio njegov cilj i sve je stavio na sebe. Bio sam oduševljen, nije postojao bolji scenario od toga za navijača Kingsa. Lider tima koji su činili Kris Veber, Peđa Stojaković, Rik Adelman dolazi u klub poslije devetogodišnje katastrofe? Ne bi bilo ništa ljepše od scene u kojoj Divac stoji pored komesara Adama Silvera sa trofejem šampiona NBA lige – piše Vest u tekstu.

Novinar “Kings Heralda” ističe da je poslije pet godina svima jasno da Divac nije “ta” osoba koja će učiniti ekipu pobjedničkom.

-Za Divca mogu da nađu neku ulogu ambasadora, ali da bude taj koji će donositi najvažnije odluke? Ne – pet godina je prošlo i to je dovoljno da se vidi da je timu potreban novi pravac. Pet godina je bilo dovoljno da ekipama poput Memfisa, Finiksa, Nju Orleansa i Dalasa da padnu na najniže grane i potom ustanu i ‘preskoče’ Sakramento. Pet godina je sasvim dovoljno da vidimo da Vlade nije za ovo – ističe Vest.

-U nekom drugom svijetu mi bismo beskrajno hvalili Divca zato što je pogodio najlakše polaganje u životu, ali ovo nije taj svijet. Vlade je dobar čovek kome ne treba ništa više od pobjede u Sakramentu. Mi smo ga već voljeli, čak i prije ovoga i uvek će biti jedan od najvoljenijih Kingsa, ali bismo ga još više voljeli da je priznao istinu. Hvala Vlade za sve uspomene, vrijeme je za rastanak – zaljučio je Vest