Hronika

Vlasniku streljane i instruktoru prijeti robija od po 3 godine: Viši sud utvrdio da je optužnica protiv roditelja dječaka ubice ISPISANA NA 267 STRANA formalno ispravna

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu nakon formalnog ispitivanja optužnice koja je podignuta protiv Vladimira K. oca dječaka ubice koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i majke Miljane K., utvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena.

Miljana Kecmanović, Vladimir Kecmanović, Kosta K. dječak ubica
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, BIO.BG.AC.RS, PRIVATNA ARHIVA, MITAR MITROVIĆ / RINGIER/COMBO

Nakon formalnog ispitivanja optužnica je poslata okrivljenima i njihovim braniocima, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Okrivljeni i branioci mogu u roku od osam dana od kad je prime da podnesu pisani odgovor sudu na optužnicu.

Pročitajte još

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnijelo optužnicu protiv Vladimira K., oca dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro djece i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke Miljane K., vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Dječak ubica u streljani
FOTO: RINGIER/
Privođenje oca Koste K.
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER
Hapšenje ubice dječaka
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu K. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog djela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu