Hronika

"Vodio je kod majke, pa je na putu do nje silovao" Podignuta optužnica protiv očuha koji je zlostavljao maloljetnu pastorku

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv S. B. (38) zbog silovanja četrnaestogodišnje kćerke njegove bivše supruge.

"Vodio je kod majke, pa je na putu do nje silovao" Podignuta optužnica protiv očuha koji je zlostavljao maloljetnu pastorku
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Optužnica ga tereti da je u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine, u jednoj napuštenoj kući u okolini sela Osipaonica kod Smedereva, silovao pastorku čak tri puta. Tokom napastvovanja ju je mučio i davio, sve vrijeme joj govoreći da će je ubiti ako ga nekome oda, saznaju Novosti u Višem javnom tužilaštvu.

S. B. se te noći sa pastorkom vraćao iz Požarevca, gdje ju je odveo u posjetu njenoj majci koja ga je nešto ranije ostavila, i otišla da živi sa drugim muškarcem.

On je, kako se vjeruje, sam ponudio djevojčici da je povede majci, vjerovatno sa namjerom da ženu nagovori da mu se vrati. Ona je to odbila. Kada se sa djevojčicom vraćao u Smederevo, dio puta prešli su pješice, jer nisu stigli na voz. Tada ju je silovao.

Pročitajte još

Djevojčica se poslije napada požalila sestri, koja je silovanje prijavila odmah policiji, a S. B. je, nakon potrage, uhapšen istog dana. Krio se u Kostolcu, gdje je i uhapšen.

Uprkos prijetnjama, djevojčica je sve ispričala i baki, majčinoj majci sa kojom živi i koja je njen zakonski staratelj. Sa bakom je živjela skoro sve vrijeme dok joj je majka bila u braku sa S. B.

Inače, S. B. iz desetogodišnje vanbračne veze s majkom pastorke ima kćerku. Djevojčica je stara sedam godina, i trenutno se nalazi u hraniteljskoj porodici.

Kako je potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, S. B. se tereti za produženo krivično djelo silovanje, za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od pet do 15 godina.

Osumnjičeni S. B. je od hapšenja je u pritvoru. Odlukom Višeg suda u Smederevu, pritvor mu je u ponedjeljak produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni je do sada osuđivan čak pet puta. Osim krađe i napada na službeno lice, osuđivan je dva puta zbog nasilja u porodici.

Prihvati notifikacije