Zabava

VODITELJ O ŽIVOTU U IZOLACIJI "Poslije mjesec dana vidio sam svoju suprugu, na pet metara”

Srpski voditelj Andrej Maričić uspio je da se vrati u Srbiju iz Bangkoka nakon što su avio kompanije obustavile sve letove na duži vremenski period. On je podsjetimo, molio za pomoć i apelovao na državu da pomogne svima onima koje je ovo zadesilo, a sada se oglasio iz izolacije i porukom raznježio mnoge.

VODITELJ O ŽIVOTU U IZOLACIJI "Poslije mjesec dana vidio sam svoju suprugu, na pet metara”
FOTO: ANDREJ MARIČIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Danas sam poslije mjesec dana vidio svoju suprugu, na stepeništu ispred zgrade, pet metara od mene. Došla je da mi donese hranu. Zakačila je kesu o kvaku. Još 27 dana i moćiću da je zagrlim i izljubim. Čekam taj momenat – napisao je voditelj.

Andrej je za Blic iznio sve detalje ove situacije.

– Zdravstveno se osjećam odlično, bez temperature i ikakvih simptoma od kada sam došao u Laos prije čestiri nedelje – započeo je priču tada voditelj.

– Trenutno sam u Bangkoku jer sam danas odavde trebalo da letim preko Dohe u Beograd, ali zbog zatvaranja aerodroma ne mogu da se vratim, kao i veliki broj turista, ne samo odavde već i širom svijeta . U slučaju da krenemo ostali bismo na tranzitnom aerodromu sve dok je naš aerodrom zatvoren, što znači da bismo živjeli na aerodromu dva meseca uz mogućnost zaraze 100 odsto. Zato nam jedino preostaje da sedimo i čekamo potez Srbije kako bi nas izvukli gdje god da smo – dodao je on, pa nastavio:

– Problem je i to što svima ističe osiguranje, a među putnicima ima dosta onih koji imaju zdravstvene probleme i niko od njih nije planirao da ostane dva mjeseca duže negdje, nemaju ni novca za toliko dugi boravak negdje van svoje zemlje. To je najveći problem, zdravstveno osiguranje, novac i što smo prepušteni sami sebi.

Andrej je kazao i da su pojačane mjere predostrožnosti u cijelom svijetu, te su mu na svakom javnom mjestu mjerili temperaturu.

– Meni lično na svakom javnom mjestu mjere temperaturu više puta dnevno! Četiri nedjelja mi je ista 36.5. Niko od nas ne želi da zarazi bilo koga u Srbiji, svi ćemo u karantin koliko god da treba, ali isto tako ne znači da ako smo na put van zemlje da smo zaraženi – istakao je i zamolio nadležne da im pomognu:

– Ako je ikako moguće apelovati na državne organe da organizuju nekako transfere za svoje državljane koji su trenutno van Srbije prepušteni sami sebi. U Srbiji bismo bili u karantinu, ovdje smo izloženi mnogo većem riziku od zaraze jer da bismo funkcionisali moramo da se krećemo.

– Trenutno nemamo problema sa novcem, nije prioritet, uvijek neko može da pošalje, već je problem ostati u Bankoku jer je Tajland zatvorio sve granice pa čekamo odgovor države za prijedlog koji sam poslao o povratku – rekao je tom prilikom, a sada je konačno došao u Beograd.

Prihvati notifikacije