Sudbine

VODITELJKA O BORBI S RAKOM "Mislila sam da je dovoljno što idem na pregled i ultrazvuk" (FOTO)

Voditeljka RTS Ivona Pantelić uspjela je da pobijedi rak dojke i sa osmijehom na licu vratila se na male ekrane, a sada je otkrila kroz šta je sve prošla tokom borbe sa opakom blešću.

VODITELJKA O BORBI S RAKOM "Mislila sam da je dovoljno što idem na pregled i ultrazvuk" (FOTO)
FOTO: IVONA PANTELIĆ/INSTAGRAM

Ja, recimo, ne bih ni otišla na mamograf da moja drugarica i koleginica, lektorka Slađa, nije bila uporna. Mislila sam da je dovoljno što redovno idem na pregled i ultrazvuk. Hajde Ivona, nije odustajala kada je stigao pokretni mamograf. Pošto nisam imala pedeset godina, i po protokolima nisam spadala u rizičnu gupu, nisu me stavili na spisak. Na kraju, ona je običnom olovkom upisala moje ime i tako mi produžila život – započela je voditeljka za Hello.

Ivona je priznala i da joj je podrška najbližih najviše značila, te da se plašila kako će oni prihvatiti vijesti da boluje od opake bolesti.

– Strijepila sam kako će vijesti prihvatiti oni kojima je iskreno stalo do mene. S druge strane nervirali su me komentari “strašno” ili “pa, kako je to moguće”, izgovoreni tek da bi se nešto reklo. Bježala sam od sažaljenja. Istančaju se osjećaji, u djeliću sekunde sam mogla da prepoznam šta ko misli.

Voditeljka je na svu sreću uspjela da se izbori sa kancerom, te je otkrila i kako se osjećala kada joj je doktor saopštio da je zdrava.

– Nezaštićeno, kao da nemam krov nad glavom. Deset mjeseci sam neprekidno trčala na neke preglede, terapije, kontrole.