Sudbine

Voja Brajović se oprostio od Balaševića: Đole se protivio svemu što je moglo da naruši neki MIR I BLAGOSTANJE

Glumac Voja Brajović oprostio se od pjesnika Đorđa Balaševića, koji je preminuo u petak u 68. godini života.

Voja Brajović se oprostio od Balaševića: Đole se protivio svemu što je moglo da naruši neki MIR I BLAGOSTANJE
FOTO: D. BRIZA/RAS SRBIJA

Brajović je za portal Nova ispričao da veoma žali za čovjekom koji je bio borac za pravdu, ljubav i mir i da će ga zbog toga uvijek poštovati.

– To je takav gubitak, jer smo prije svega izgubili jedan ljudski život. Balašević će sigurno ostati kao neka naša kulturna baština. On će to svakako postati, a to što smo mi izgubili jednog takvog umjetnika, to je sada druga priča. On je ipak otišao u stvaralačkom dobu, sve ono novo što bi uradio bio bi još jedan doprinos. Ono što iskreno i najviše mogu da kažem o njemu je to da će on sigurno biti dio naše kulturne baštine, jer je ostavio toliko vrijednih stvari – rekao je Voja.

Privatno se nije družio sa Balaševićem, ali kaže da su se nekoliko puta vidjeli na nekim događajima.

– On i ja smo se nekoliko puta upoznavali, nismo se družili, ali smo se poznavali. Ono što bih uvijek volio da se zna, da je ostao svoj i uvijek bio u borbi za pravdom, ljubavlju i mirom. Žao mi je što je baš zbog tako važnih stvari nekada bio javno napadan i osporavan, to je naša velika nesreće. Da takve borce, za ljude koji našu sredinu mogu pretvoriti u neku vrstu raja, a zbog svog stava mislim da nije bio adekvatno voljen ili je bio nevoljen od ljudi koji nisu shvatali njegove stihove. Đole se protivio svemu što je moglo da naruši neki mir i blagostanje i do kraja je ostao na svojoj viziji življenja i rada, a ja mu duboko skidam kapu zbog toga – rekao je Brajović

Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u krugu porodice.