Društvo

Vojvodina poklanja Srpskoj 3 multifunkcionalna sportska terena

Pokrajinski sekretarijat Vojvodine podržaće razvoju školskog sporta Srpske kroz donacije tri multifunkcionalna sportska terena.

Vojvodina poklanja Srpskoj 3 multifunkcionalna sportska terena
Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Rečeno je ovo na sastanku ministra porodice, omladine i sporta RS Sonje Davidović i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vojvodine Vladimira Bateza.

Dogovorili smo se da nastavimo tradiciju jednog lijepog sportskog događaja, a riječ je o turniru prisajedinjenja, na kojem su prošle godine učestvovali kadeti iz Republike Srpske u košarci, odbojci i rukometu. I ove godine ćemo biti gosti u Vojvodini, dok će naredne godine Republika Srpska biti domaćin jednog ovako značajnog događaja koji okuplja više stotina djece – istakla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je razgovarano i o projektima prekogranične saradnje, gdje bi naglasak bio stavljen na podsticanje saradnje mladih iz Republike Srpske i Vojvodine i apliciranja prema fondovima EU sa zajedničkim projektima. Davidovićeva se zahvalila na podršci pokrajinskom sekretaru Vladimiru Batezu i naglasila da je izuzetno važna podrška koju pruža razvoju školskog sporta u Republici Srpskoj.

Batez je istakao da je školski sport jedan od prioriteta Strategije razvoja sporta u Republici Srpskoj i Vojvodini i da će pokrajinski sekretar pružiti direktnu podršku Republici Srpskoj u tom smislu.

– Doniraćemo tri multifunkcionalna sportska terena Republici Srpskoj, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta će odredite opštine kojima ćemo pokloniti ove terene – naglasio je Batez ocijenivši da je izgradnja sportske infrastrukture i razvoj školskog sporta izuzetno važan za djecu.