Hronika

“VOLIMO SE, NISAM JE SILOVAO” Mladić (18) osumnjičen za obljubu djevojčice (13) rekao da su bili u EMOTIVNOJ VEZI

Mladić (18) iz Kostolca, osumnjičen za silovanje djevojčice (13), rekao je na saslušanju u požarevačkom Višem javnom tužilaštvu da nije obljubio maloljetnicu.

“VOLIMO SE, NISAM JE SILOVAO” Mladić (18) osumnjičen za obljubu djevojčice (13) rekao da su bili u EMOTIVNOJ VEZI
FOTO: SHUTTERSTOCK

On kaže da je u nju zaljubljen i da su bili u emotivnoj vezi, prenosi Kurir. Podsjetimo, mladića su prije deset dana policiji prijavili roditelji djevojčice, tvrdeći da je on odveo njihovu kćerku u Beograd i u periodu od 6. do 8. oktobra je seksualno zlostavljao. Međutim, i osumnjičeni i djevojčica su na saslušanju u tužilaštvu tvrdili da silovanja nije bilo.

Tradicionalna porodica

– Maloljetnica potiče iz porodice u čijoj tradiciji stupanje u seksualne odnose prije braka nije dozvoljeno i onaj ko prekrši ovo pravilo, snosi određene posljedice. Roditelji su djevojčici branili da bude s momkom iz Kostolca, nije im se sviđala njihova emotivna veza, pa je djevojčica s njim pobjegla u Beograd. Ne mogavši to da prihvate, oni su pozvali policiju i prijavili obljubu – kaže izvor iz istrage.

Pročitajte još

Mladić je poslije hapšenja i u policiji i u tužilaštvu tvrdio da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi.

– On je sa suzama u očima rekao da je djevojčicu upoznao u svom rodnom mjestu, ali pošto nisu pohađali istu školu, nije znao koliko ona tačno ima godina, a izgledala mu je starije. Kako je rekao, i sama ga je uvjeravala da ima više godina nego što zaista ima. Mladić je objasnio da su oboje bili svjesni da je njihova ljubav zabranjena, pa su odlučili da pobjegnu. Objašnjavao je da je mnogo zaljubljen u nju, kao i ona u njega, i da nije imao namjeru da je povrijedi ili uradi bilo šta loše. Tvrdio je da je i djevojčica želela da imaju intimne odnose i da je on nije primoravao na to – kaže izvor.

Lagala za godine

Izvor kaže da je mladićeve riječi pred tužiocem potvrdila i navodna žrtva.

– Ona ima 13 godina i 11 mjeseci, a priznala je da je momka slagala za godine. Priznala je i da su bili u ljubavnoj vezi i rekla da je znala da su njihovi odnosi zabranjeni, ali da ih je uprkos tome željela – kaže izvor.

Kako objašnjava, s obzirom na malu razliku u godinama između mladića i djevojčice, ali i na njihove iskaze, mladić je nakon saslušanja pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.