Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VOLIO BIH DA MI KAŽE U LICE” Čanak ne vjeruje u izgovorene provokacije Segreja Trifunovića

Društvo
Autor:

Foto: ROBERT GETEL / RAS SRBIJA

Ono šta sam vidio, ne vjerujem da je Sergej Trifunović izgovorio. To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora, da u to potpuno ne vjerujem, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

Na ovaj način on komentariše sinoćni skandalozni nastup glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića u Novom Sadu, u kome je političkim neistomišljenicima poručio da su “u g…ima” i da im se “s..e u usta”, dok je Nenada Čanka, lidera LSV, opisao kao “teško đubre”, o kome je govorio i u kontekstu otcjepljenja Vojvodine.

– Ne vjerujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želio bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne vjerujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promjenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primjeren građanskom društvu – kaže Čanak za “Blic”.

Na Trifunovićevom “nastupu” juče nije bio, kaže da je pogledao “neki snimak”, i navodi da je možda riječ o “nekakvom izmišljenom pokušaju da se napravi nekakva svađa”.

Govoreći o otcjepljenju, Čanak kaže da hiljadu puta izrečena laž postaje istina.

– O otcjepljenju se priča desetinama godina unazad pa sve do danas, i uvijek se koristi jer je najelegantnije rješenje da dobijete neku bitku, jer niko zapravo otcjepljenje neće. Ta trabunjanja oko secesije su priče koje prolaze, i za one koji nemaju šta drugo da radi. Ko ne zna ništa o tome i Vojvodini, priča o secesiji – priča Čanak.

Kako je naveo, ima i napismeno da stranka na čijem je čelu nema separatističke težnje.

– U jednom od prethodnih saziva skupštine, jedan od poslanika SRS je postavio pitanje o separatističkom djelovanju LSV, i tada dobio odgovor od policije da ona nema saznanja o tome. Tako da, imamo i napismeno da LSV to nije. To je priča koja se koristi kao opšte mjesto – objasnio je Čanak.

Lider PSG se u jučerašnjem obraćanju prisjetio i orgulja, rekavši da je Čanak, “to trulo đubre”, napravio “kuću do kuće da bi u drugoj imao gde da smjesti orgulje”.

Sa druge strane, Čanak objašnjava da te orgulje nisu kod njega više od godinu dana, već u srednjoj muzičkoj školi u Novom Sadu koju je i sam pohađao, i da su bile poklon za koji su on i pojedini donatori skupljali novac.

– Ne znam šta je želio time da kaže, vjerovatno ga neko nešto nije dobro obavijestio – naveo je Čanak.

Sve ovo je, inače, samo dio priče o Trifunovićevom performansu na protestu “1 od 5 miliona”, na kome je rekao da se “stalno priča o otcjepljenju”, uz opasku “još ako to uradi Nenad Čanak, to trulo đubre”.

Prije toga, on se priključio studentima Univerziteta u Novom Sadu kod menze u okviru studentskog doma, ali je imao poruke i za one koji su u toj menzi večerali, preskočivši protest.

– Ne znam kako vas nije sramota, ne znam kada ćete se probuditi, ali ja vam želim da to bude što prije, da se ne biste probudili u go….a u kojima već jeste. Prijatno! – rekao je on između ostalog.

Za predsjednicu parlamenta Srbije Maju Gojković je tom priliko rekao da je “čobanka” čija se politička karijera sastoji isključivo od prelijetanja u druge partije.

Ova tema prenijela se i na Tviter, gdje su mu pojedinci, sva je prilika iz Novog Sada, zamjerili na “nastupu”, koga su pojedinci nazvali “fašističkim”, uz opasku da je on Novosađane otjerao sa protesta.

– Fašištički? Moj govor je upravo bio protiv vas, secesionista, otcjepljivača Vojvodine, u usta vam se s…m fašistička – odgovorio je Trifunović.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO