Sudbine

"Voljela bih da Nebojša DOBIJE ULICU” Udovica Glogovca o ideji o njegovom kutku u Beogradu

Milica kaže da joj se dopada ideja da u Beogradu postoji kutak njenog pokojnog supruga i otkriva da postoji mjesto koje je on obožavao te da bi tu bilo najpogodnije.

"Voljela bih da Nebojša DOBIJE ULICU” Udovica Glogovca o ideji o njegovom kutku u Beogradu
FOTO: P. MARKOVIĆ/RAS SRBIJA

Nakon što se zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić preko Fejsbuka obratio svim poštovaocima lika i djela Nebojše Glogovca, napisavši da će se glavni grad uvijek sjećati značajnog glumca, koji je to zaslužio velikim ulogama koje je odigrao i svime što je dao srpskoj kulturi, Blic je stupio u kontakt sa Milicom Glogovac. Ona ne krije da joj se dopala ideja i iskreno kaže da bi voljela da ulica njenog pokojnog supruga bude na Dorćolu.

– Dorćolske su ulice njegove, tu mu se veliki dio beogradskog života ukrštao. Ima to jedno malo, kaldrmisano i šarmantno parče Vanizelosove, tik ispod Francuske. Ja tu vidim njegovo ime. U tom dijelu ulice je i njegov omiljeni kafić „Krojač“, ona spaja adrese na kojima je stanovao, a u blizini je i Bajloni pijaca na koju je volio da ide – rekla nam je Milica.

Da su ispunjeni svi uslovi da Glogovac dobije svoje obilježje, objasnio je Vesić u svom izlaganju. On je podsjetio da je prema gradskoj odluci neophodno da prođu tri godine od smrti osobe kako bi ona mogla da dobije spomen-obilježje ili ulicu, koliko je nedavno prošlo od smrti poznatog glumca.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

– Već danas ću razgovarati sa gradskim sekretarom za kulturu Ivanom Karlom, predsjednicom Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andreom Radulović, kao i upravnicom Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamarom Vučković o tome kako da se Beograd oduži Nebojši Glogovcu – naveo je Vesić prije nekoliko dana i dodao:

– Pitaćemo i njegove kolege iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta kakvo bi oni obilježje željeli. Beograd čuva uspomenu na Nebojšu!

Podsjećanja radi, prije tri godine zauvijek nas je napustio srpski glumac Nebojša Glogovac, ostavivši iza sebe neutješnu porodicu, ali i veliki broj uloga na televiziji, filmu i u pozorištu.

Pročitajte još

Nebojša Glogovac bio je otac troje djece, koja su mu bila pokretačka snaga. Sa prvom suprugom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa drugom suprugom Milicom imao kćerkicu Sunčicu.

– Ostati sam sa djetetom. Na neki način je teže, s druge strane lakše jer ti daje ljubav i motivaciju. Najčešće rečenice koje mi ljudi kažu “budi jaka” ili ne moraš biti jaka. A činjenica je da se s gubitkom boriš svakog dana, svakog sata i vjerovatno tako do kraja života – rekla je Milica za “Hello” nakon smrti supruga.

FOTO: Z. LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: Z. LONČAREVIĆ/RAS SRBIJA

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao sedam godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Preminuo je 9. februara 2018. godine poslije teške bolesti u 48. godini života. Sahranjen je 12. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Glumci ga ne zaboravljaju

Porodica, prijatelji i saradnici Nebojše Glogovca na dan njegove smrti okupili su se u jednom poznatom kafiću na Dorćolu u kojem je legendarni glumac volio da provodi slobodno vrijeme. Osim supruge, bili su reditelj Balša Đogo, kao i Glogovčevi kumovi Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković. Sloboda je na svom Instagram profilu objavila snimak na kojem se vidi da je golub uletio u lokal u kojem su se okupili, kratko se zaustavio na stolici i izleteo napolje, piše Blic.

Prihvati notifikacije