Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Volstrit na UZLAZNOJ PUTANJI treći dan uzastopno

Biznis
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Akcije na Volstritu su danas porasle treći dan zaredom, izbrisavši najveći dio gubitaka uknjiženih u ponedieljak, a u uzlaznom trendu su i indeksi na evropskim berzama.

U SAD, širi indeks S&P 500 je porastao za 1,1 odsto, industrijski Dau Džons za 207 poena ili 0,8 odsto na 25.856 poena, a tehnološki Nasdak za 1,3 odsto, prenosi agencija AP.

Akcije tehnoloških kompanija su takođe među velikim dobitnicima, budući da su dionice Majkrosofta skočile za 2,6 odsto, a Amazona za 2,4 odsto. Ovaj sektor, koji je izuzetno izložen trgovinskim tenzijama na relaciji SAD – Kina, zabilježio je ove nedjelje promjenjive rezultate.

Akcije banaka su takođe doživjele preokret, pri čemu su dionice Benk ov Amerika porasle za 1,5 odsto, a Sitigrupe za 1,3 posto.

I indeksi na evropskim berzama su danas bili u porastu, a panevropski indeks Stoxx 600 je oko zatvaranja trgovanja dostigao rekordnu dnevnu vrijednost, prenosi CNBC.

Londonski indeks FTSE 100 je porastao za 0,75 odsto, njemački DAKS za 1,65 odsto, a francuski KAK za 1,27 procenata.

U Aziji, akcije su zabilježile mješovite rezultate, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp proglasio kompaniju Huavej rizikom za nacionalnu bezbjednost SAD.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO