Društvo

VOZAČI, BUDITE OPREZNI! Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putu

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uslovima na putu.

VOZAČI, BUDITE OPREZNI! Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putu
Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km, navodi se u izvještaju BIHAMK.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 časova. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

(Avaz)

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.