Društvo

VOZAČI, VOZITE OPREZNO Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, po mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

VOZAČI, VOZITE OPREZNO Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući odroni
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa (Žirovina) zbog izgradnje kružne raskrsnice, kao i na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva” i na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Pročitajte još

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici regionalnog puta Prijedor tri- entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika LJubija, na pravcu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica (Podjezera).

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, kao i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica (Novo Selo) zbog rehabilitacije puta, te na pravcu Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Bijeljina-Šepak, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno opština Foča, mjesto Miljevina, od sedam do 17 časova, na pravcu Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od osam do 16 časova, na putu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od osam do 14, te na regionalmnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od osam do 15 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica (Donje Ledenice)-Crkvina-granični prelaz Šamac, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U Federaciji BiH od deset do 22 časa na snazi će biti obustava saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog održavanja vjerske manifestacije “Sveti Ivo”, a za to vrijeme alternativni pravci su preko Mrkonjić Grada.

U toku su radovi na auto-putu A-1 u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena su na magistralnom putu Cerik-Lončar (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) radnim danima od 8.30 do 16 časova, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Do 25. juna sporije će se saobraćati, naizmjeničnim propuštanjem vozila, na pravcu Cazin-Skokovi-Velika Kladuša zbog asfaltiranja puta.

Zbog radova se sporije saobraća i na pravcima Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Prihvati notifikacije