Sport

"NE MOGU SE JA PRAVITI PAMETAN" Vranješ iskreno o fudbalskoj karijeri i životu

Ognjen Vranješ je putem Instagrama dao intervju u kojem se dotakao brojnih tema. Pričao je o propalom transferu u Mančester junajted, sukobima sa BHF kao i stanju u reprezentaciji BIH i odgovarao na pitanja navijača.

"NE MOGU SE JA PRAVITI PAMETAN" Vranješ iskreno o fudbalskoj karijeri i životu
FOTO: OLIVIER HOSLET/EPA

Vranješ ističe da je uvijek išao srcem.

Kada sam imao 21 godinu imao sam priliku da odem u Mančester, to je propalo. Tvrdim da u tom periodu nije bilo napadača koji je mogao da mi parira. Zbog svega što se dogodilo moja karijera u reprezentaciji je završena, rekao je defanzivac AEK.

Vranješ je poručio da se nikad nije pravio pametan i da mu je jasno zašto fudbalere mnogi smatraju neobrazovanim.

– Zato što 95 posto fudbaler se oblači isto, vozi iste automobile, muva iste ribe. Sve isto radi. Stvarno ima dosta neobrazovanih koji ne znaju da sastave dvije rečenice. Baš dosta ima. Jer kao i ja, čitav život pimplaš tu loptu, udaraš se, trčiš, samo si bio tome posvećen, nisi bio posvećen knjizi. Kao što bi neki ljudi pročitali hiljade knjiga, koji su obrazovani i išli na fakultet. Ne mogu se ja praviti pametan. Vidiš kako pričam ja kada dajem intervju, a kako priča čovjek obrazovan. To su dva različita svijeta- rekao je Vranješ.

Defanzivac AEK ističe da je tvrdoglav na oca.Otkrio je i za čime najviše žali.

– Imao sam u Krasnodaru ugovor na dvije godine, ponudili su mi novi, veći ugovor na još tri i po godine. Mom tadašnjem menadžeru bio je problem da putuje 200 kilometara iz Rostova kako bi došao na pregovore, tada sam iz revolta ustao i pocijepao ugovor, a potom sam otišao iz Krasnodara, rekao je Ognjen.

Podijelio je i planove za narednu sezonu. AEK želi dag a otkupi od Anderlehta.

– Na ljeto se vraćam u Anderlecht, vidjećemo šta će se dešavati dalje. Imam važeći ugovor još dvije godine, istakao je Ognjen Vranješ.

Na pitanje da li je istina da mu je Edin Džeko svojevremeno očitao bukvicu i rekao mu da se ne “kači” s BH Fanaticosima, fudbaler AEK-a je odgovorio:

– Teško da iko meni može da očita bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvijek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čovjeka.