Kultura

"Vratio se poslije pola sata kad sam odbila" Mladoj glumicu se život promijenio iz korijena, KUSTURICA JE NAŠAO U BUTIKU

Jelena Jovičić, poznata glumica, koja je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, ima neobičnu životnu priču. Njen put do prve filmske uloge bio je sve samo ne običan.

Emir Kusturica
FOTO: MILAN ILIĆ/RINIER

Jovičić je radila u butiku kada je Kusturica snimao film. Njegov asistent joj je prišao i ponudio joj mjesto statiste, što je ona odbila. Međutim, pola sata kasnije, ponudio joj je epizodnu ulogu. Tako je provela šest mjeseci snimajući film “Crna mačka, bijeli mačor” sa Kusturicom.

– Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: ‘Akcija!’ Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest mjeseci snimajući film ‘Crna mačka, bijeli mačor’ i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i prije nego što sam se upisala na Akademiju – ispričala je Jovičić.

Jelena Jovičić
FOTO: DZAJLINA_DZOVAJCIK/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Prije nego što je postala glumica, Jovičić je radila kao konobarica u kafiću i u butiku. Takođe je pohađala nižu baletsku školu i trenirala odbojku dvanaest godina, piše Blic.

Bonsu video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu