Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

VRHUNAC LJUBAVI Žene, da li znale da možete postići ČAK ŠEST vrsta orgazama?

Zabava
Autor:

Foto: Thinkstock/RAS Srbija

Da li ste znali da žene mogu da postignu šest različitih orgazama? Žene, naime, mogu da dožive klitoralni, orgazam G tačke, kombinovani, aktivni, višestruki i produženi orgazam.

Većina žena najlakše doživi upravo klitoralni orgazam, kaže Trejsi Koks, spisateljica koja je specijalizovana za pitanje seksa, ljubavi i veza i autorka svjetskog bestselera “Superseks”.

Klitoralni orgazam: Ovo je vrsta orgazma o kojoj muškarci i žene najviše znaju, ali ipak ne treba podcjenjivati njegovu moć. Većina žena najlakše postiže ovaj orgazam u pozi u kojoj je ona gore.

Žene bi trebala da podstiču svoje partnere da nauče koje im vrsta pritiska i ritam odgovaraju, kako bi klitoralne orgazme mogle lakše da dožive i u drugim pozama, savjetuje Koks.

Orgazam G tačke: Stručnjaci se slažu da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme osjećaju duboku stimulaciju prednjeg vaginalnog zida na kojem se nalazi tzv. G tačka, sastavljena od velikog broja nerava koji reaguju na nadražaj.

Kako bi povećali svoje šanse da doživite vaginalni orgazam, stavite dva jastuka ispod zadnjice kada ste u misionarskoj polozi. Iako se ta poza često naziva dosadnom, ona je najdjelotvornija za postizanje ovakvih orgazama.

Kombinovani orgazam: Riječ je o spoju klitoralnog i vaginalnog orgazma, koji se obično postiže istovremenom stimulacijom obje tačke, gdje se klitoris obično stimulira rukom.

Započnite u misionarskom položaju te potom podignite noge na partnerova ramena. To će mu pružiti najbolji pristup vašoj G tački i ostaviti mu slobodne ruke za stimulaciju klitorisa, savjetuje Koks.

Aktivni orgazam: Riječ je o samom završetku bilo koje vrste orgazma. U trenutku prije dostizanja orgazma žena treba još više da se pribije uz partnera svojom karlicom, čime će aktivirati mišiće s dna karlice. To će partnera da pomakne još dublje i rezultira intenzivnijim orgazmom.

Višestruki orgazam: Brojni seksualni terapeuti imaju različite teorije o načinima dostizanja višestrukih orgazama, a svi su saglasni da je za njih potrebno više različitih oblika stimulacije, ali i strpljenja.

Isprobajte seks u kojem konstantno odgađate orgazam na način da nekoliko trenutaka prije samog vrhunca zastanete i promijenite pozu ili vrstu stimulacije. To činite sve dok ne budete iscrpljeni, te i sami ne budete mogli da izdržite, a tako ćete sebi da povećate šanse za višestruki orgazam, objašnjava Koks.

Produženi orgazam: Za postizanje ove vrste orgazma potrebno je mnogo iskustva i prakse, najprije muškarca. On mora da zadrži veliku napetost kako bi partnerku nekoliko puta doveo na rub orgazma, a potom da se kontrolisano opušta.

To zahtijeva seks nešto sporijeg tempa, a sam orgazam koji slijedi je intenzitetom slabiji od vaginalnog i klitoralnog, ali je njegova prednost što traje duže od prosječnih 15 sekundi, čak i do nevjerovatne pune minute orgazma, ukazuje Koks.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO