Digitalna Srpska

VRIJEDI POKUŠATI Nekoliko savjeta kako da vam baterija na Android telefonu traje duže

Gugl je nedavno objavio seriju savjeta kojima se korisnicima Android uređaja pružaju praktične preporuke za produženje trajanja baterije.

djevojka drži telefon
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovi savjeti se fokusiraju na različite aspekte korištenja telefona, od podešavanja osvijetljenosti do upravljanja aplikacijama.

Evo sveobuhvatnog pogleda preporuka koje Gugl daje korisnicima.

Brže isključivanje ekrana

Prvi savjet je brže isključivanje ekrana. Kada ekran nije u upotrebi, njegovo isključivanje može pomoći u uštedi baterije. Ovo je lako postići podešavanjem automatskog gašenja ekrana poslije određenog vremenskog okvira.

Pročitajte još

Kontrola osvijetljenosti

Osvijetljenost ekrana je još jedan faktor koji utiče na potrošnju baterije. Gugl preporučuje smanjenje osvijetljenosti i aktiviranje funkcije za automatsko određivanje osvijetljenosti koja prilagođava nivo osvijetljenosti u skladu sa uslovima ambijentalnog svijetla.

Upravljanje aplikacijama i adaptivna baterija

Gugl sugeriše da korisnici identifikuju i ograniče aplikacije koje znatno utiču na potrošnju baterije. Aktiviranje funkcije “Adaptivna baterija” može pomoći u pametnom upravljanju potrošnjom energije na osnovu korisničkih obrazaca.

Isključite nepotrebne opcije i naloge

Preporučuje se i isključivanje zvučnog i vibrirajućeg reagovanja tastature, kao i brisanje neaktivnih naloga koji su povezani sa Android uređajem, kako bi se smanjila pozadinska aktivnost.

Tamna tema i dodatni savjeti

Aktiviranje tamne teme takođe može pomoći u očuvanju baterije, posebno na uređajima sa AMOLED ekranima. Pored toga, Gugl savjetuje korišćenje Vaj-Faj mreže umjesto mobilnih podataka i redovno ažuriranje softvera za dodatne optimizacije baterije, piše Katera.

Kada je vrijeme za novi telefon?

Ukoliko primjetite da nijedan od navedenih savjeta ne daje željene rezultate, možda je vrijeme za razmatranje kupovine novog telefona ili zamjene baterije.

Optimizacija baterije je važan aspekt ukupnog korisničkog iskustva i ovakve preporuke mogu znatno pomoći korisnicima u svakodnevnom korišćenju Android uređaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije