Gradovi

Vrijedni članovi srbačkog “Mileniuma” pomažu sugrađanima

Nevladina organizacija “Milenium“ iz Srpca, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, dodijelila je četiri paketa hrane socijalno ugroženim porodicama na području opštine Srbac.

Vrijedni članovi srbačkog “Mileniuma” pomažu sugrađanima
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Vrijednost jednog paketa je 100 KM, a novac za ove potrebe obezbijeđen je tokom akcije “Jedan slatkiš jedno dijete“.

U okviru iste akcije, ova nevladina organizacija obezbijedila je još 250 paketa za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

– Zahvaljujući donatorima, koji su obezbijedili više novca za ovu akciju nego što je očekivano, i građanima koji svake godine učestvuju u akciji ubacivanjem slatkiša u kutije u prodavnicama, školama i preduzećima, pomogli smo siromašnim porodicama, starcima i djeci. To je za nas veoma važno, jer je humanost za članove „Mileniuma“ na prioritetnom mestu – rekla je za Srpskainfo Sanela Vidović, predsjednica ove organizacije.

FOTO:
FOTO:

Ističe da su u ovoj, ali i drugim humanitarnim akcijama najviše pomogli „Sistem ekologika”, “Marbo Laktaši“, „Elips”, “Apoteka Golić”, “Avis DM”, “Dijana tekstil”, KP “Vodovod”, KP “Komunalac”, “Ciklon duo”, “Bisprotekt”, a od pojedinaca Srpčanin Nenad Rakić.

Volonterizam

U ovogodišnjem planu NVO “Milenium” je nekoliko aktivnosti. To je, prije svega, realizacija projekta “Informiši se“, koji finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Cilj je podsticanje mladih na veći društveni angažman, upoznavanje suštine volonterizma i kolektivnog zalaganja za napredak vlastite sredine.

– Pozvali smo sugrađane od 12 do 25 godina da se uključe u radionice, koje sa radom počinju 1. marta. Pored radionica na kojima će se upoznati s osnovnim pojmovima volonterizma i omladinskog aktivizma imaće priliku da upoznaju mogućnosti društvenog i ličnog napretka kroz angažovanost na poslovima od vitalnog značaja za zajednicu – kaže Vidovićeva.

Slobodno vrijeme

Naglašava da ovim i drugim projektima nastoje mladima da ponude neke od načina korištenja slobodnog vremena.

Predstavićemo im sve organizacije, naglašavaju u „Mileniumu“, koje rade s mladima, sa željom da se nakon radionica uključe u rad tih organizacija.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U NVO „Milenium“ bave se i pozorišnom djelatnošću, jer u Srpcu ima mnogo mladih i talentovanih glumaca.

– Jedna od aktivnosti koja je neizostavna u našem radu je amatersko pozorište mladih, koje djeluje u okviru naše organizacije, i saradnja s glumicom Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađanom Zrnić – rekla je Sanela Vidović, uvjerena da će već od aprila početi intenzivan rad u srbačkom amaterskom pozorištu.