Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Vrijednost bitkoina za nekoliko sati manja za 400 dolara

Biznis
Autor:

Foto Sascha Steinbach/EPA

Cijena bitkoina je na sedmomjesečnom minimumu, nakon što je za posljednjih nekoliko sati opala za 400 dolara i sada iznosi ispod 6.500 dolara.

Pad vrijednosti bitkoina uslijedio je nakon hakerskog napada koji je pretrpila južnokorejska mjenjačnica kriptovaluta “Coinrail”, što je rezultovalo masovnom prodajom.

Osim toga, padu je prethodilo i novo istraživanje koje sugeriše da je vrijednost bitkoina vještački naduvana 2017. godine.

Najniža vrijednost bitkoina ove godine uslijedila je nakon što je najvrijednija svjetska kriptovaluta polako doživljavala pad otakako je krajem prošle godine dostigla vrijednost od čak 20.000 dolara.

Oštar pad vrijednosti bitkoina je uticao i na to da svih 10 najvrijednijih kriptovaluta na tržištu u posljednjih 24 sata doživjele pad u vrijednosti između sedam i 13 odsto, prenosi “CoinMarketCap”.

Među onima koji su najgore prošli je etereum, čija je vrijednost sada ispod 500 dolara, što je njegova najniža vrijednost od aprila.

Iz “Conraila” su potvrdili da je zbog izvršenog hakerskog napada došlo do pada kriptovaluta.

Međutim, očekuje se da se one ipak oporave uskoro.

– Hakerski napadi na mjenjačnice nisu nova stvar i cijene kriptovaluta će se oporaviti kao što su to činile i ranije – rekao je Dejvid Saper, zvaničnik kompanije “Blockbid” za “Independent”.

U utorak su kriptovalute nakratko doživjele manji oporavak, ali je studija objavljena u srijedu sa Univerziteta u Teksasu prouzrokovala dalji pad. Prema toj studiji, vrijednost bitkoina je povećana zbog manipulisanja na tržištu, prenosi Blic.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO