Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VRIJEDNOST UGOVORA 763.000 KM Grade kuće za hrvatske povratnike u Kotor Varošu

Društvo
Autor:

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i opštinske uprave Kotor Varoš potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizovani po sistemu ključ u ruke.

Kako je saopšteno iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, vrijednost ugovora iznosi 763.000 maraka.

Zamjenik direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće sa ovim ljudima, koji su konačno dočekali da se krene sa obnovom njihovih domova.

– Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4 – istakao je Juričević.

On dodaje da je ovim projektom, vrijednim više od sedam miliona maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 opština i gradova Republike Srpske, te je najavio da će u narednom periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

U Lokalnoj upravi kažu da  će u skladu sa svojim nadležnostima obezbjediti neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim porodicama obezbjediti normalne uslove za život.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO