Sport

"VRIJEME JE MALO ZA MLAĐE" Marko Simonović se oprostio od dresa reprezentacije Srbije

Iako su u Kinu ispraćeni sa najvišim ambicijama, Orlovi su se sa Svjetskog prvenstva ovog ljeta vratili kao petoplasirani.

"VRIJEME JE MALO ZA MLAĐE" Marko Simonović se oprostio od dresa reprezentacije Srbije
FOTO: KOŠARKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Još tada je selektor Aleksandar Đorđević saopštio da napušta kormilo reprezentacija, a izgleda da je Mundobasket bio posljednje reprezentativno takmičenje i za neke igrače.

Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. I ne samo medalju već da osvojimo to zlato jer smo stvarno osjetili da to možemo, imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto. Nažalost moram da se oprostim bez medalje. Očekivao sam da će biti medalja – rekao je Simonović za Mozzartsport.

On je obrazložio odluku.

– Riješio sam dok smo igrali kvalifikacije. Poslije prvenstva, to je to. Mislim da je bilo dosta sa moje strane, sada moram i porodici da se posvetim, vrijeme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspjehe – dodao je Simonović.

Iskusni košarkaš je sa nacionalnim timom osvojio dvije srebrne medalje – na SP u Španiji 2014. i na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

Simonović će ove sezone igrati za Cedevitu Olimpiju.