Sport

VRIJEME ZA ISKORAK U Leotaru traže podršku za dalji napredak

Košarkaški klub Leotar najprijatnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva Bosne i Hercegovine.

VRIJEME ZA ISKORAK U Leotaru traže podršku za dalji napredak
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Trebinjci su tako samo nastavili odlične rezultate iz prošle sezone i pokazali da je opredjeljenje uprave da prije nekoliko godina okupi igrače iz ovog regiona bio pravi potez. Trebinjcima se sad ukazala šansa da se praktično bore za plasman u Liga za šampiona BiH, te čak i izlazak u drugu ABA ligu.

Uprkos skromnom budžetu, ekipa trenera Mire Vukoje je na drugom mjestu a u upravi kluba smatraju da je sad trenutak da uz adekvatnu podršku entiteta, te sponzora naprave dodatni iskorak.

– Prošle godine smo osvojili Kup Republike Srpske, bili smo na poziciji koja vodi u Ligu za šampiona prije prekida. Sve to smo nastavili ove sezone i to sve uz naše domaće igrače. Vratili smo povjerenje igrača, sponzora, navijača i to je najbitnije, ali sad imamo dobru šansu da napravimo dodatni iskorak. Grad Trebinje nam pomaže koliko je moguće, ali bi voljeli da nam pomognu i određeni privredni subjekti kako bi ovu ekipu sačuvali i dodatno pojačali. Sve smo postigli sa domaćim snagama i sad bi voljeli da se prepozna momenat u kojem imamo mogućnost za dodatni iskorak i da se plasiramo u Ligu za šampiona čak da se borimo i za drugu ABA ligu jer je savez donio odluku da plasman određuje putnike u regionalno takmičenje – istakao je predsjednik kluba Aleksandar Vujić.

On ističe da veliku zahvalnost duguju igračima.

– Oni su pokazali koliko vole klub, vratili su se za manje novca nego što bi dobili u drugim klubovima i imaju odličnu atmosferu. U tri posljednja kola su savladali Slobodu i Borac koji su bivši i sadašnji učesnik ABA 2 lige, dok smo propustili šansu da pobijedimo Spars. To pokazuje da ova ekipa ima potencijal i nešto više i za to regionalno takmičenje, ako nam se pomogne. Imamo želju da to dignemo još više i da ako nam se ukaže mogućnost vratimo još nekog svog igrača. Naravno treba nešto da im i ponudimo – poručio je Vujić.

Sigurno je da bi uz pomoć Leotar mogao da vrati igrače poput Marka Rikala, Milana Lužajića, Draška Albijanića i Stefana Glogovca.

Prihvati notifikacije