Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VRTOGLAVA CIJENA Najskuplji apartman u Parizu prodat za ČAK 39 MILIONA EVRA bogatašu koji bježi od Bregzita

Biznis
Autor:

Foto: Ian Langsdon/EPA

Najskuplji apartman na pariskom tržištu nekretnina prodat je za 39 miliona evra neidentifikovanom imućnom industrijalcu koji napušta Britaniju zbog Bregzita.

Nekretnina od 1.000 kvadratnih metara sa 16 soba prodata je za sedam miliona evra više od prethodne najskuplje u Parizu.

Stan iz snova prostire se na tri sprata u građevini iz 18. vijeka u srcu francuske prestonice. Stanu pripada i bašta od 300 kvadratnih metara.

Ime kupca je tajna ali lokalni mediji kažu da je u pitanju evropski industrijalac koji želi da se skrasi u Parizu uoči britanskog razvoda sa Evropskom unijom.

Misteriozni tajkun nije usamljeni slučaj jer bogataši strahuju da bi njihova imovina mogla da izgubi na vrijednosti poslije Bregzita i smatraju da je Pariz dobra lokacija za reinvestiranje u nekretnine.

Tako visoka cijena za jednu nekretninu rijetka je u Parizu. Posljednji put je cijena iznad 30 miliona evra postignuta 2007. godine kada je kćerka bivšeg predsjednika Uzbekisatna prijavila da je kupila penthaus od 688 kvadratnih metara za 31 milion evra.

(B92)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO