Politika

Vučić čestitao Makronu "Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom" (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pobjedu Emanuelu Makronu na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

Vučić čestitao Makronu "Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom" (FOTO)
FOTO: RAS SRBIJA

Poštovani gospodine predsjedniče, dragi prijatelju,  primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Francuske. Povjerenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrijednostima koje su duboko ukorjenjene u narodu Francuske. Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsjetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada prije naveo je Vučić u objavi.

– Dijeleći upravo ove vrijednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsjednika, uvjeren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice – napisao je.

– Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uvjeren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Još jednom Vam čestitam izbornu pobjedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana – napisao je Vučić, prenosi Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu