Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vučić: Jednom smo pokušali da pobijedimo Ameriku i nismo uspjeli, nemojte ni da pomišljate

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je  premijer Kosova Ramuš Haradinaj potpuno u pravu kada kaže da će SAD, šta god da se desi, biti na njihovoj strani, bez obzira u kojoj mjeri Kosovo krši međunarodno pravo.

Vučić je istakao da je kristalno jasno da SAD stoje iza Albanaca i da oni ništa nikada nisu radili sami, prenose agencije.

– Bilo je jasno da iza svega stoje SAD. Nije velika tajna bila i ne moramo otvoreno uvijek to da kažemo. Oni imaju još saveznika u Evropi. Zato moramo da se preorijentišemo na fabrike, budućnost, da pobjeđujemo pameću – rekao je Aleksandar Vučić.

On je naglasio da Srbija vojno ne može pobijediti SAD.

– Da sačuvamo ljude i imamo više beba. Da pobijedimo vojno SAD, nemojte ni da pomislite – kazao je Vučić i dodao je da “smo jednom to pokušavali i nismo uspjeli”.

Prema Vučićevim riječima, Srbija je bila napadnuta.

– Srbija je tada bila napadnuta i dobro znamo šta mislimo o agresiji. Dajte da sačuvamo ljude, da imamo više beba – podvukao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da ne zna kakve će se sve poruke dalje slati i dodao da zbog toga Srbija mora bježati od bilo kakvih problema, jer su  SAD moćne i neće mnogo brinuti ako udare na bilo koji način.

– To su dokazali više puta. Zato je na nama da sačuvamo mir, naše stanovništvo i vitalne interese. Da budemo bahati i silni nad Amerikancima, bilo bi smiješno. Suviše smo mali – kazao je Vučić.

On bez sumnje tvrdi da je Haradinaj u pravu kad kaže da su SAD na njihovoj strani i da će uvijek biti, jer su oni priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih.

– Oni su mnogo jaki i neće valjda Srbija promijeniti mišljenje SAD. Mi nemamo šta drugo da radimo, u ćošak smo satjerani. Moramo da se sačuvamo i zaštitimo – naglasio je on.

Rekao je da nije srećan ni zbog izjave američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta po pitanju formiranja vojske Kosova.

– Moje pitanje njemu bi bilo – gdje to piše u vezi s vojskom, a on bi odgovorio da nigdje ne piše i da ga nije briga, jer su oni priznali Kosovo. Oni se ponašaju po pravilu sile jačeg, a ne međunarodnog prava – zaključio je Vučić.

(Agencije)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO