Politika

Vučić: Medvedev dolazi u Srbiju na proslavu pobjede nad fašizmom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsjedniku Vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje posjeti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobjede nad fašizmom.

Vučić: Medvedev dolazi u Srbiju na proslavu pobjede nad fašizmom
FOTO: DIMITRIJE GOLL/TANJUG

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je Medvedevu poželio dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih dvije zemalje.

Predsjednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom telefonskom razgovoru, još jednom uputio poziv da posjeti Srbiju, što je premijer Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika.

Posebna nam je čast da nas posjetite na dan kad obilježavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja – istakao je predsjednik Vučić.

Premijer Medvedev je zahvalio predsjedniku Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje posjeti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobjede nad fašizmom. On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Predsjednik Vučić je premijeru Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

On je u telefonskom razgovoru sa ruskim premijerom izrazio zahvalnost i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Prihvati notifikacije