Politika

VUČIĆ O ANTIDEJTONSKOM DOKUMENTU "Pozvaću Cvijanovićevu i Dodika da razgovaramo"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović u Beograd da bi razgovarali o dokumentu koji su mu dostavili.

VUČIĆ O ANTIDEJTONSKOM DOKUMENTU "Pozvaću Cvijanovićevu i Dodika da razgovaramo"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Uputiću im poziv u danima koji su pred nama u skladu sa njihovim i našim obavezama da dođu u Beograd i da razgovaramo o tome – rekao je Vučić danas novinarima na Batajnici.

Vučić je istakao da je juče pročitao taj dokument i da će ga “pročitati još dva puta da bi se bolje upoznao i da bi ga bolje proučio”, ali da o njemu treba da govore Dodik i Cvijanovićeva jer je to njihov dokument.

– Neću ja da govorim bilo šta o dokumentu koji sam dobio. Neka o tome govore predsjednici Dodik i Cvijanović. To su njihovi dokumenti. U pisanju takvog dokumenta nisam učestvovao – rekao je Vučić.

Pročitajte još

Kada je riječ o Kosovu i Metohiji i predstojećem sastanku u Vašingtonu, Vučić je rekao da postoje inicijative da se datum vrlo kratko pomjeri, te da ne misli da će u Vašingtonu biti lako, ali da će se boriti za interese Srbije.

– Ono što neki maštaju da će tamo biti potpisano priznanje Kosova – to ne postoji mogućnost ni pod kakvim uslovima – izričit je Vučić.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su iz Republike Srpske dostavili dokumenta predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojima ukazuju na antidejtonsko ponašanje visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.