Politika

Vučić o Kosovu “Nadam se da mjera neće biti, ali ne dozvoljavam poniženje Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nadu da Priština neće da toliko isprovocira Srbiju da uvede "ekonomske mjere", jer se on, ističe, ipak zalaže za otvoreni region i po svaku cijenu brani ideju ekonomskog povezivanja.

Vučić o Kosovu “Nadam se da mjera neće biti, ali ne dozvoljavam poniženje Srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Odgovarajući na pitanja medija da precizira koje bi to mjere Srbija mogla da uvede Prištini, Vučić je rekao da se nada da do njih neće doći, ali da ipak ne smije dozvoliti dalje ponižavanje Srbije.

– Što se mjera tiče ne najavljujem ih i neću da ih najavljujem, zato što se nadam da ih nećemo primjenjivati. Vi znate koliko se zalažem za otvorenost svih administrativnih linija i granica u regionu i po svaku cijenu branim tu ideju na svakom mjestu, jer smatram ekonomije u regionu moraju da se povezuju – rekao je Vučić.

Istakao je da je ekonomija najvažnija zajednička stvar za sve u regoinu i najvažniji zajednički imenitelj za sve.

Pročitajte još

– Ali da pustite da vam neko zemlju ponižava, to ne možete – poručio je Vučić.

Kaže da Srbija “mjere” od strane Prištine već doživljava i upitao kako da vakcine iz centralne Srbije budu poslate u Kosovsku Mitrovicu ukoliko ih na administrativnom prelazu ne puštaju sa tablicama Raške, Kragujevca ili Beograda.

Međutim, Vučić poručuje da će se Srbija i ovoga puta snaći da pomogne svom narodu, kao što se snalazila kada je Priština uvela takse od 100 odsto.

– Pronalazili smo puteve kojima smo robu dovozili našem narodu i sve drugo, pronalazili smo tada, pronalazićemo i sada, jer je naše da pomažemo našem narodu – zaključio je Vučić.

Prihvati notifikacije