Politika

Vučić o potencijalnom RJEŠENJU ZA KiM: Ne znam kada, ali će nam ga sigurno PONUDITI

Repertoar ucjena je širok, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o mogućnosti da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama (UN).

Vučić o potencijalnom RJEŠENJU ZA KiM: Ne znam kada, ali će nam ga sigurno PONUDITI
FOTO: TARA RADOVANOVIC/TANJUG

Sve što bi nam uvelo bilo kakve sankcije pravilo bi nam strašan problem za Srbiju – rekao je Vučić.

Kako kaže, “teška situacija za nas, nemam pameti”.

Upitan kada će Srbiji biti ponuđen takozvani “Ahtisarijev plus, plus, plan”, Vučić kaže da ne zna kada će se to dogoditi, “ali sigurno hoće”.

– Potpuno je svejedno ko će nam ga ponuditi, biće svakako usaglašeni zapadni stavovi – istakao je predsednik Srbije.

Govoreći o odnosima u regionu, on navodi da se svaki put trudio da bude “najkorektniji moguć da pokažem poštovanje prema svima, prema Bošnjacima i svima ostalima, ali shvatite da u regionu postoji orkestrirana kampanja protiv Srbije”.

On je na ovaj način prokomentarisao izjave Željka Komšića iz BiH, rekavši da ne želi da stiče na taj način političke poene.

– Ja ću da se borim koliko mogu za našu zemlju, a vi radite svoj posao – rekao je Vučić.

Komentarišući to što je Bakir Izetbegović rekao da blago reaguje na “secesionističke prijetnje” Milorada Dodika, on je rekao da u Srbiji svaki građanin može da bude predsjednik Srbije, ako je državljanin ove zemlje.

– Ja im svima savjetujem da se na sljedećim izborima kandiduju, samo da mi sada ne govore kako treba da obavljam posao predsjednika Srbije – rekao je Vučić.

Govoreći o krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnio lider Dveri Boško Obradović, Vučić je rekao da ne želi da o tome odgovara jer “ne znam šta bih vam rekao za te ljude”.