Politika

Vučić u Azerbejdžanu: Pokazano ogromno poštovanje prema Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je veoma ponosan na zemlju iz koje dolazi, jer je u Azerbejdžanu pokazano ogromno poštovanje i istakao da je predsjednika Ilhama Alijeva pozvao da poseti Srbiju i očekuje ga u martu ili aprilu iduće godine.

Vučić u Azerbejdžanu: Pokazano ogromno poštovanje prema Srbiji
FOTO: D. KUJUNDŽIĆ/TANJUG

Veoma sam ponosan na zemlju iz koje dolazim, što je na ovakav način pokazano poštovanje prema njoj, našim građanima. Naši domaćini su do svakog detalja brinuli da poštovanje pokažu, od predsjednikovog automobila, koji su dobili do sada samo predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin I Redžep Tajip Erdogan, preko potpuno od svakog saobraćaja očišćenih ulica, do toga da samo imali veoma dug razgovor u četiri oka sa predsjednikom Ilhamom Alijevim – rekao je on u izjavi novinarima u Bakuu.

Vučić je prenio da je sa Alijevim razovarao o saradnji u različitim oblastima, podsjećajući da se dobrim pokazala saradnja sa azerbejdžanskim kompanijama na autoputu Ljig-Čačak.

Rekao je da će se krenuti u izgradnju obilaznice Ostružnica-Bubanj Potok u dužini od 19 kilometara i da tu postoji mogućnost za saradnju.

Takođe, kako je dodao, razgovarano je i o energetskom sektoru, zdravstvu, pa sve do saradnje u sportu i kulturi.

– Razgovarali smo kako da razmjenjujemo znanje iz oblasti sporta, posebno imajući u vidu da je Azerbejdžan velesila u borilačkim vještinama – rekao je Vučić dodajući da su razgovori bili dobri i sadržajni.

Prihvati notifikacije