Politika

VUKAN KUPUJE NOVO ODIJELO Rusija otvara kancelariju u Banjaluci, pozivnice stigle i "slugama Zapada"

Ambasada Ruske Federacije u BiH poslala je zvanicama pozivnice povodom otvaranja kancelarije u Banjaluci.

nebojša vukanović stranka za pravdu i red
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tim povodom, ali i u čast državnog praznika Dana Rusije, ambasador Igor Kalabuhov organizuje svečani prijem u Banjaluci, u utorak 11. juna.

Pozivnicom se javno pohvalio narodni poslanik i lider liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Moj pokojni otac je bio veliki rusofil, volio je Rusiju kao svoju porodicu, navijao za Ruse čak i kada bi igrali protiv Srbije, najradosniji dan u godini bio je velika parada u Moskvi na Dan pobjede, vjerovatno bi pozivnicu ruskog ambasadora koju sam dobio osjećao kao najveću čast i privilegiju, a zbog toga ću se morati ponoviti i kupiti novo odijelo – objavio je Vukanović.

Potom je prešao na ozbiljnije aspekte.

Treba se zapitati da li bi stigla pozivnica na prijem da smo „strani plaćenici“, „izdajnici“ i „sluge zapada“, kako nas često lažno optužuje i etiketira uzurpator Milorad Dodik, njegovi čauši i mediji i da li će nas sada proglasiti ruskim plaćenicima – pita Vukanović.

Igor Kalabuhov i Milorad Dodik
FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE

Podsjećamo, otvaranje kancelarije ruske ambasade u Banjaluci bilo je tema posebne sjednice Narodne skupštine RS još u oktobru 2021.

Tada je tadašni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uložio zaštitu vitalnog nacionalniog interesa na nekoliko odluka i zaključaka Predsjedništva BiH. Pošto je zaljučak o ruskom konzulatu bio dio paketa, Dodik je i na njega uložio veto.

Pročitajte još

Međutim, Narodna skupština ga nije podržala, čime je stupio na snagu zaključak Predsjedništva BiH kojim se odobrava otvaranje diplomatskog predstavništva Rusije i u Banjaluci. Ambasada je u Sarajevu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu