Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vukanović: Dodik, Čović i Izetbegović su licemjeri i lažne patriote koji pokušavaju zavaditi narod

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik u Klubu SDS u NSRS Nebojša Vukanović istakao je da je trenutna situacija u BiH ustvari dogovorene igre između Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića.

Kako je istakao jedan drugom nabacuju loptice i podižu tenzije kako bi narode još više podijelili, kako bi lakše vladali.

– Možda su na početku sa ovim sramnim igrama mogli manipulisati većinom ljudi, ali mislim da su sada svakom dosadili i više niko neće nasjedati na njihove trikove. U ovoj državi treba pričati o egzodusu i migracijama kakve nisu viđene još od srednjeg vijeka, o anarahiji koja vlada i bezakonju, a ne o glupim deklaracijama i rezolucijama, o listu papira koji ne vrijedi ni 10 centi i koji će završiti u smeću poput Deklaracije SNSD iz 2015. Dodik je tada u Deklaraciji kazao nezavisna Republika Srpska do 2018. godine. I sada kada ih pitate šta je sa tom Deklaracijom oni šute. To su samo licemjeri, lažne patriote i veliki kriminalci koji pokušavaju zavaditi narod. Veličine njihovih vila – Čovićeve u Mostaru, Dodikove u Bakincima i Bakirove u Sarajevu i Istanbulu pokazuju koliko su velike patriote. Dok narod nema šta da jede oni su napravili hacijende u stilu Pabla Eskobara – rekao je Vukanović za N1.

Komentarišući smjenu potpredsjednika NSRS Senada Bratića Vukanovič je rekao da je ključna stvar što nije formiran Savjet ministara i što Dodik nije ušao u vlast.

– Ne bi bilo ni deklaracija niti rezolucija. Treba podsjetiti javnost da je PDP početkom ove godine zbog sličnih razloga tražio smjenu Senada Bratića, a SNSD je bio protiv jer nije htio da zateže odnose sa SDA kako bi lakše ušao u Savjet ministara. Dakle, ključan uzrok svih ovih problema je nezadovoljstvo Dodika i SNSD što nisu dobili nekoliko ministara u Savjetu ministara i što su učinili SDA velike ustupke. Treba podsjetiti kako je Dodik sva ključna ministarstva predao Bošnjacima i Hrvatima. Tako da Bošnjaci imaju ministarstvo odbrane, bezbjednosti i spoljnih poslova, a Hrvati ključno ministarstvo – finansija i pravde. Dodik je dobio dva marginalna ministra. Uprkos svim njegovim ustupcima Dodik nije uspio ući u vlast i svi ovi potezi su izraz njegovog nezadovljstva – dodao je Vukanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO