Politika

Vukanović OŠTRO o lideru SNSD: Vitalni srpski interes je ODLAZAK DODIKA iz političkog života

Rečenica člana Predsjedništva BiH da ko ne glasa za ono što on predloži Skupštini ustvari podržava Кomšića i Džaferovića govori o stvarnom motivu sazivanja posebnih sjednica Narodne skupštine RS – rekao je danas poslanik Nebojša Vukanović.

Vukanović OŠTRO o lideru SNSD: Vitalni srpski interes je ODLAZAK DODIKA iz političkog života
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vukanović kaže da Dodik manipuliše javnošću pred lokalne izbore s istim temama “koje vrti zadnjih 15 godina kako bi ponovo prevario gladne, obespravljene i ponižene građane Republike Srpske”.

Vitalni interes srpskog naroda je da sa političke scene ode Milorad Dodik, vitalni interes bošnjačkog naroda je da sa političke scene ode Bakir Izetbegović, a vitalni interes Hrvata je da s političke scene ode Dragan Čović. Tog dana će ovome narodu svanuti – rekao je Vukanović na današnjoj posebnoj sjednici NSRS.

Vukanović je upitao šta priča o PISA testovima znači radnicima hotela Bosna koji tri mjeseca nisu primili platu.

Pročitajte još

-Dodik danas pred skupštinom glumi Srbendu, a prije 10 dana je pred američkim ambasadorom poklekao i pristao na budžet BiH. Prije tri mjeseca ste usvojili odluku o zabrani glasanja u organima BiH, a sada se tih odluka Dodikovi kadrovi ne pridržavaju – istakao je Vukanović. On je dodao da je čuvanje Dejtonskog sporazuma vitalni interes srpskog naroda.

-Кad je visoki predstavnik komadao SDS, SNSD je podržao inicijativu o osnivanju suda i tužilaštva BiH. Bili ste za osnivanje suda i tužilaštva na nivo BiH, a sad se navodno protiv testiranja srednjoškolaca i u tome je vaša politička prevrtljivost – zaključio je Vukanović.