Hronika

VUKAO JE ZA KOSU I POLOMIO JOJ TELEFON Kovačević negirao prijetnje djevojci, tužilaštvo trazi pritvor

Miladin Kovačević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gdje je u cjelosti negirao da je prijetio djevojci T. T. (26) prije tri dana u centru Beograda.

VUKAO JE ZA KOSU I POLOMIO JOJ TELEFON Kovačević negirao prijetnje djevojci, tužilaštvo trazi pritvor
FOTO: SHUTTERSTOCK

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor imajući u vidu da je ranije osuđivan i da je djevojka prijavila da ga se veoma plaši, saopšteno je iz tužilaštva.

Kovačević je u svojoj odbrani naveo da se vidio sa T.T, ali da joj te večeri nije prijetio niti da joj je nanio povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se ostećena ponašala i šta se sve događalo, nije želio da odgovara na pitanja zamjenika tužioca, navodi tužilaštvo u saopštenju.

Kovačević se tereti za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i zlostavljanje i mučenje, jer je djevojci prijetio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, rečeno je u petak u tužilaštvu.

Djevojka koja je prijavila njegovo ponašanje u petak je tužilaštvu dostavila “povrednu listu”, a tužilaštvo je najavilo da će naložiti vještačenje tih povreda.

Takođe, u daljem toku krivičnog postupka tužilaštvo namjerava da ispita i oštećenu djevojku, kao i njenu rođaku kod koje je pobjegla nakon svađe sa Kovačevićem.

Tužilaštvo će pregledati video zapise i preduzeti i sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrđivanja činjenicnog stanja.

Nakon toga će donijeti konačnu odluku i obavijestiti javnost o daljem toku postupka, navodi se u saopštenju.

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bjekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.