Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vulin: Ne može jedan metak da izađe iz zemlje, a da se ne zna gdje je otišao

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija po relevantnim međunarodnim organizacijama uvijek između četvrtog i petog mjesta po transparentnosti prometa naoružanja na svijetu i da iz zemlje ne može da izađe nijedan metak, a da se ne zna kome je otišao.

– Nismo četvrti ili peti izvoznik oružja na svijetu. Ima mnogo većih, bogatijih i organizovanijih od nas, ali mi smo između četvrtog i petog mjesta na svijetu po transparentnosti prometa naoružanja – rekao je Vulin za Radio Beograd.

Komentarišući navode da je ukrajinska vojska koristila krijumčareno oružje proizvedeno u Srbiji, Vulin je rekao da iz Srbije ne može da izađe jedan metak, a da se ne zna kome je otišao.

Ukrajinska Ambasada danas je saopštila da je pisanje svjetskih i srpskih medija da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za ubijanje Rusa u Donbasu, režirana provokacija i nevješt pokušaj diskreditovanja vlasti Srbije i Ukrajine.

Iz Ambasade navode da je u pravu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je rekao da čak i kada bi Srbija prodala oružje Ukrajini, to ne bi bilo nezakonito, jer ne postoji nijedna međunarodna zabrana o snabdijevanju Ukrajine bilo kojom vrstom oružja i municije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO