Politika

Vulin obišao SRPSKE SNAJPERISTE: Godinama pobjeđujemo NAJBOLJE ARMIJE

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas ekipu Vojske Srbije koja se u rejonu Vojnog kompleksa “Orešac” priprema za učešće na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama i takmičenje u disciplini “Snajperska granica”, koje će biti održano u Bjelorusiji, na poligonu za obuku u Brestu.

Vulin obišao SRPSKE SNAJPERISTE: Godinama pobjeđujemo NAJBOLJE ARMIJE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vulin, koji je ekipu obišao u pratnji komandanta 72. brigade za specijalne operacije brigadnog generala Miroslava Talijana, istakao je da su pripadnici te brigade ušli su u završnu fazu priprema za učešće na armijskim igrama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Godinama unazad uspijevamo da pobijedimo i najbolje armije svijeta i uvijek budemo na pobjedničkom postolju. Dvije godine uzastopno osvojili smo zlatne medalje i ja se nadam da ćemo nastaviti sa tom tradicijom – rekao je Vulin.

On je istakao da aktuelne pripreme nisu samo u cilju nastupa na takmičenju, već su to, kako je naveo, pripreme vrhunskih snajperista Vojske Srbije i za njihove svakodnevne dužnosti.

Vulin je naveo da se svaki trenutak u 72. brigadi za specijalne operacije koristi za obuku, pripremanje i usavršavanje, ocijenivši da je svako ko postane dio te brigade poseban po nečemu.

– Mi ćemo ove momke prikazati svijetu, nadajući se, očekujuci od njih kao i uvijek najbolje. Oni su spremni da zaštite svoju zemlju. Oni je uvijek štite. Oni su na raspolaganju svojoj zemlji, vrhovnom komandantu, Srbiji svakog dana, svakog trenutka, nikada ne pitajući koji je zadatak pred njima. Zahvaljujući takvim ljudima Vojska Srbije može da se nosi sa svakim izazovom – poručio je Vulin.

Vođa snajperske ekipe Vojske Srbije podsjetio je da će za snajperiste Vojske Srbije ovo biti treće po redu učešce na takmičenju “Snajperska granica” u Bjelorusiji, u okviru Međunarodnih vojnih igara pod pokroviteljstvom Ruske Federacije.

– Ovo je naše treće učešće. Sa mnogo elana i prethodnim iskustvom nadamo se da ćemo ove godine opravdati očekivanja i da ćemo ponovo osvojiti zlatnu medalju, kao i prethodne dvije godine. Čast nam je što ćemo imati priliku da se nadmećemo sa jednim od najjačih armija svijeta i da time unapredimo naše sposobnosti i obuku za izvršenje svih zadataka u okviru naše misije – rekao je Talijan.

Kako se dodaje u saopštenju, obuci snajperista u 72. brigadi za specijalne operacije pridaje se poseban značaj, a sadržaji koji se obrađuju u toku obuke raznovrsni su i pružaju mogućnost razvoja širokog spektra sposobnosti svakog snajperiste.

Priprema snajperista za učešće na Međunarodnim vojnim igrama počele su 3. februara, a svaka faza priprema, osim vojno-stučnih, podrazumijeva i psiho-fizičke pripreme pripadnika Vojske Srbije.