Hronika

VULIN PORUČIO "Hapšenje Eleza - dokaz da niko nije iznad zakona i države"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da je hapšenje Darka Eleza, jednog od najzloglasnijih kriminalaca, dokaz da u Srbiji nema zaštićenih i da niko nije iznad zakona i države.

VULIN PORUČIO "Hapšenje Eleza - dokaz da niko nije iznad zakona i države"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio rat organizovanom kriminalu i mafiji, i on se ovako vodi. Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca čije žrtve su građani i Srbije i Srpske dokaz je da će u obračunu sa mafijom prvi pasti najveći mafijaši – poručio je Vulin.

On je naveo da su juče pripadnici MUP Srbije postupajući po nalogu Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, uhapsili Eleza i priveli ga nadležnom sudu na dalje postupanje.

Kako je istakao Vulin, ovaj osumnjičeni je višestruki povratnik u izvršenju najtežih krivičnih djela, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pročitajte još

Vulin je naveo da je Elez 2011. godine Viši sud u Beogradu, po optužnici Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, osudio na devet godina zatvora zbog ukupno pet krivičnih djela među kojima su i iznuda i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge.

On je organizovao kriminalnu grupu od još pet lica koja je tokom 2009. godine iz Crne Gore prokrijumčarila 44 kilograma skanka, radi preprodaje na ilegalnom tržištu.

– Za ovo lice se vezuju ubistva, šverc droge, reket. Njegovim hapšenjem građani Srbije, ali i građani BiH mogu da budu mirniji – kaže Vulin.

On je istakao da se rat protiv mafije vodi “uvijek i svuda”.

– Predsednik Vučić je objavio rat mafiji. Ko ga nije ozbiljno shvatio napravio je veliku grešku – poručio je Vulin.