Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vulin: Samo razgraničenje zaustavlja širenje “Velike Albanije”

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za razgraničenje, jer smatra da se “Velika Albanija” može zaustaviti samo na taj način.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li podržava “korekciju granice” ili ne, ministar Vulin je istakao da je on za razgraničenje.

– Ja sam za razgraničenje. Ako mene pitate, ja tu nemam nikakvu dilemu. ”Velika Albanija” može da se zaustavi samo na taj način, nikako drugačije – naglasio je Vulin.

Upitan da prokomentariše koji signal Srbija treba da slijedi kada je riječ o “teritorijalnim korekcijama” – američki ili evropski, imajući u vidu izrečene stavove Angele Merkel i Trampovog savjetnika Boltona, Vulin kaže da Srbija treba da slijedi svoj signal.

– Mi treba da sledimo svoj signal, ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Ja sam veoma zadovoljan zbog toga što američka administracija očigledno razumije realnost i shvatila je da miješanje nije put, i razumije da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živjeti ovdje, a mi ćemo živjeti ovdje i u narednim vijekovima – rekao je on.

Prema njegovim riječima, svako nametnuto rješenje, svako rješenje koje se nameće silom, nije održivo rješenje i prije ili kasnije će izazvati sukobe, ratove i podjele.

– Ako se mi dogovorimo, ako nađemo dogovor, a velike sile prihvate to, onda već govori o tome da rješenje može da bude održivo i da idemo ka stabilnosti Balkana, što je nešto što nismo doživjeli u proteklim vijekovima – naglasio je Vulin.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO