Politika

ZA ILI PROTIV OPOZIVA NAČELNIKA U Tesliću otvorena sva glasačka mjesta, četiri sa zakašnjenjem

U Tesliću su otvorena sva glasačka mjesta na kojima se građani ove lokalne zajednice izjašnjavaju o opozivu načelnika opštine Milana Miličevića.

ZA ILI PROTIV OPOZIVA NAČELNIKA U Tesliću otvorena sva glasačka mjesta, četiri sa zakašnjenjem
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić Nikolina Ristić rekla je da su od ukupno 68 redovnih glasačkih mjesta, 64 otvorena u 7 časova, dok je na četiri došlo do kašnjenja.

Ona je istakla da su zaprimili informacije da pojedini posmatrači ispred SDS-a ometaju izborni proces na pojedinim glasačkim mjestima i da su agresivni. Pravo glasa ima 44.033 glasača. Izjašnjavanje građana o opozivu trajaće do 19 časova, a podaci o izlaznosti biće saopšteni u 11 i 15 časova.

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su 31. januara odluku o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića, a kao datum za neposredno izjašnjavanje građana o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.

U skupštinskoj odluci navedeno je da pitanje na glasačkom listiću o kojem će se građani izjašnjavati u postupku za sprovođenje opoziva glasi “Da li ste za opoziv (smjenu) načelnika opštine Teslić?”.

Glasa se zaokruživanjem ponuđenih odgovora – “Za opoziv” ili “Protiv opoziva” – navedeno je u skupštinskoj odluci.

Postupak opoziva sprovešće Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, koju je posebnim rješenjem imenovala Skupština opštine Teslić, a sredstva za finansiranje postupka opoziva iznose 160.000 KM.