Hronika

"Za jednu mladost koja nikad neće proći" Danas posljednji ispraćaj doktorke Azre (25) koju je na pješačkom prelazu usmrtio bahati vozač (VIDEO, FOTO)

Mlada doktorka Azra Spahić koju je automobilom u Sarajevu usmrtio vozač “mercedesa” Armin Berberović biće sahranjena danas u rodnom Bihaću, na gradskom groblju Humci u 17 časova.

"Za jednu mladost koja nikad neće proći" Danas posljednji ispraćaj doktorke Azre (25) koju je na pješačkom prelazu usmrtio bahati vozač (VIDEO, FOTO)
FOTO: AZRA SPAHIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Mlada Azra Spahić stradala je u petak u jezivom udesu u Sarajevu, 26. maja ove godine u 25. godini života.

Zbog ove nesreće sinoć je u Sarajevu, na mjestu pogibije, održan mirni skup građana koji su izrazili žalost za još jednim ugašenim životom, a zbog divljanja nesavjesnih vozača ulicama grada.

Pročitajte još

Nastradala Azra bila je i umjetnica.

– Svaki put kada se ugasi jedan mladi život teško nam bude. Njena umjetnička priča je za nas bila posebna. Imala je taj talent koji se na prvu naprosto uklapao u Mapu kulture. Ta prva slika portreta Morgana Frimana je nešto sto je ostavilo njen pečat na nas – stoji u jednoj od brojnih objava na Fejsbuku.

Potresne scena na okupljanju građana na Marijin Dvoru gdje je stradala doktorica Azra Spahić

Potresne scena na okupljanju građana na Marijin Dvoru gdje je stradala doktorica Azra Spahić (Video: V. Arnautović/Raport)

Posted by Raport.ba on Sunday, May 28, 2023

Potresne poruke posvećene stradaloj Azri nižu se društvenim mrežama.

Za pupoljak koji nikad neće procvjetati.Za jednu mladost koja nikad neće proći. Za dijete koje više niko neće dozivati…

Posted by Nura Bazdulj Hubijar on Sunday, May 28, 2023

– Neke sudbine su teške i nisu fer. Jedno zašto? Bezbroj zato, ali nedovoljno za tvoje najmilije. Od nekih se stari ne oporavlja nikada. Iskreno se svim srcem molim za snagu tvojih najmilijih kako bi mogli nastaviti. Vjerujem da si vjerovala u bolje, da si vidjela nadu. Onda kada si u vremenu velikog odlaska mladih, odlučila ostati, pokušati, raditi u svojoj zemlji, u svom sistemu, a stradala si od strane istog. Jer disfunkcionalni sistemi rađaju ovakve po okolinu opasne pojedince. Žao mi je i nije fer! – navodi se u jednoj od brojnih oproštajnih poruka od Azre na društvenim mrežama.

Nadam se da ovu bol niko nikad vise nece dozivjeti.Bila si jednostavno predobra za ovaj bolesni svijet. Vidimo se na…

Posted by Adnan Spahić on Saturday, May 27, 2023

Podsjećamo, 26. maja u 23.30 na Marijin Dvoru u Sarajevu Armin Berberović je vozeći iznad dozvoljene brzine, pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole, automobilom usmrtio Azru, a teško povrijedio još dvije djevojke, od kojih se jednoj ljekari bore za život, piše Crna Hronika.

Iza mlade Azre ostaju majka Aida, otac Goran, brat Adnan, snaja Nejra sa djecom kao i druga brojna rodbina i prijatelji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije