Sport

ZA KOŠARKAŠKE ANALE Knežević u 40. godini ostvario "tripl-dabl"

Centar Drine Princip Dušan Knežević obilježio je prvo kolo u košarkaškom prvenstvu Republike Srpske. Iskusni centar je u pobjedi nad Prijedorom upisao“tripl-dabl“ za slavlje gostiju 104:100 nakon dva produžetka.

ZA KOŠARKAŠKE ANALE Knežević u 40. godini ostvario "tripl-dabl"
FOTO: KK DRINA PRINCIP

Knežević je na utakmici imao 24 poena, te po 12 skokova i asistencija i vjerovatno je postao najstariji košarkaš u prvenstvu Republike Srpske kojem je to pošlo za rukom. Iskusni centar ističe da je tokom karijere postizao tripl-dabl ali da ga statistika trenutno ne interesuje toliko.

– Otkako sam u Drini mislim da nisam imao tripl dabl. Bilo je dobrih partija i „dabl-dabl“ učinaka prošle sezone, ali jednostavno u ovim godinama najviše želim da uživam u igri, nastojim da pomognem svojim iskustvom mlađim košarkašima tako da previše ne gledam statistiku. Naravno da je lijepo kad ostvariš takav učinak u ovim godinama ali na kraju pobjeda se samo pamti i bilježi i to je najbitnije. Ostvarili smo trijumf na startu lige i to će nam puno značiti za nastavak – poručio je iskusni centar.

U Zvornik je došao prošle godine i to na nagovor prijatelja Pavla Boljkovca koji ga je pozvao.

– Pavle i ja smo inače veliki prijatelji a Drini Princip je trebao centar tako da smo se lako dogovorili. Imao sam neke ponude iz inostranstva. Međutim, želio sam da budem bliže kući i porodici tako da sam odlučio da dođem u Zvornik i nisam se pokajao. Bili smo veoma dobri prošle godine , izborili bi plej-of što je veliki uspjeh i šteta što je korona sve prekinula. U klubu su bili korektni , ostala je dobra atmosfera tako da sam se odlučio da ostanem i ovu sezonu- dodao je Knežević.

Iako ima 40 godina centar napominje da još uživa u igri.

– Dok se god osjećam lijepo na parketu igraću košarku. Zdravlje me dobro služi, volim da treniram i uvijek sam spreman tako da uživam na parketu. Bude nekad momenata kad se osjetim umorno nakon iscrpljujućih mečeva ili dugih putovanja ali to brzo prođe. Na meni je da u Drini prenesem svoje iskustvo na mlađe košarkaše a klubu da pomognem da ostvari što bolje rezultate.

Knežević ističe da u Zvorniku nisu opterećeni rezultatima.

– Uprava pred nas nije postavila rezultatski imperativ, već samo da na svakom meču pružimo maksimum i vidimo gdje ćemo da završimo. Prošle sezone smo trebali u plej-of i želja naša je da to ponovimo i da uđemo među četiri ekipe na kraju, što bi svakako bio uspjeh – poručio je centar.

Tokom svoje bogate karijere, Knežević ističe da nije puno mijenjao klubove. Nastupao je u Francuskoj, igrao i ABA ligu.

– Osim Francuske i sezone u Vršcu gdje sam boravio samo po sezonu, u ostalim klubovima sam ostajao više godina što znači da mi je bilo lijepo. Teško je tu izdvojiti neki momenat ili klub. Sa Fenijem sam osvajao prvenstvo i Kup Makedonije, bio najkorisniji igrač. Takođe u Rabotničkom ili Karpošu. Takođe bilo je lijepo u Tamišu, svi se sjećamo da smo propustili šansu da savladao evroligaša Crvenu zvezdu. Evo i sad sam ostao u Zvorniku, što pokazuje da mi je lijepo – istakao je na kraju Knežević.