Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Za KRVAVI NAPAD na braću trojici razbojnika 16 godina robije

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Milan Malić (25),  Dženan Juzbašić (29) i Ratomir Vožni (38) iz Banjaluke osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na 16 godina zatvora zbog razbojništva i napada na braću Aleksandra K. i Njegoša K. u Banjaluci.

Napad se dogodilo u ulici Miše Stupara, a tokom napada Njegoš K. je uboden nožem u grudi, što je za razbojnike kojima se sudilo bila posebno otežavajuća okolnost. Razbojnici su od Aleksandra oteli torbicu sa 100 maraka,  dokumentima i ključeve od “mercedesa”.

Malić i Juzbašić dobili su po šest, a Vožni četiri godine zatvora. Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

Pomenuti trojac razbojništvo je počinio zajedno sa  Jovanom Gavrićem (26) iz Gradiške protiv koga je sudski postupak još ranije razdvojen.

Prema presudi Okružnog suda Banjaluka, oni su 24. juna 2014. godine u banjalučkoj ulici Miše Stupara napali Aleksandra K. kako bi od njega oteli torbicu s novcem, a kada je na mjesto zločina stigao njegov brat Njegoš, napali su i njega i teško ga povrijedili.

Aleksandru je prvi prišao Jovan Gavrić i od njega zatražio da mu da novac, a kada je on to odbio, udario ga je pesnicom u glavu.

Tada se u tuču uključio i optuženi razbojnik Malić i takođe udario Aleksandra koji je nekako uspio da pozove brata Njegoša da mu pomogne kako bi se odbranio. Čim je Njegoš stigao, optuženi Gavrić ga je udario u glavu, a zatim su se u batinanje uključili Juzbašić i Malić koji su više puta udarili Njegoša, a tokom te tuče neko od napadača ga je oštrim predmetom ubo u grudi.

Nakon krvavog napada na braću, razbojnici su oteli torbicu od Aleksandra.

Tada su  pobjegli svi sem Vožnija, koga je Aleksandar uspio da zadrži.

Njegoš K. je u tuči zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, od kojih se kasnije oporavio.

Većina optuženih od ranije su poznati po činjenju krivičnih djela, a Juzbašić se već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Obrazlažući presudu, sudija Pane Gavrić kazao je da je sud cijeneći dokaze utvrdio da su optuženi počinili krivična djela za koja se terete.

– Optuženi su pri činjenju djela ispoljili bezobzirnost, a Milan Malić i Dženan Juzbašić su već osuđivani za ovakva ili slična djela. To je bilo otežavajuće. Vožni do sada nije osuđivan, a i zatečen je na licu mjesta i njemu je kazna ublažena – objasnio je sudija Pane Gavrić.

Optuženi plaćaju troškove suđenja

Sudija Pane Gavrić nakon izricanja presude izjavio je da je vijeće osuđenu trojku obavezalo da plate troškove sudskog postupka. Tako će Milan Malić, Dženan Juzbašić i Ratomir Vožni morati da plate 570 maraka troškova plus po 150 KM sudskog paušala.

Takođe dužni su i da nadoknade troškove advokatima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO