Digitalna Srpska

Za lakši rad od kuće: Gugl uvodi glasovne i video pozive na Džimejlu

Novo ažuriranje Džimejla znači da će korisnici uskoro moći da pozovu prijatelje i kolege, jer Gugl želi da uslugu učini jednom od svojih centralnih aplikacija.

Za lakši rad od kuće: Gugl uvodi glasovne i video pozive na Džimejlu
FOTO: JASON SZENES/EPA

Direktno pozivanje pomoću Gugl Mit za video konferencije, stiže u mobilnu aplikaciju Džimejl jer kompanija nastoji da hibridni rad učini manje bolnim za zaposlene rastrzane između kuće i kancelarije. Nova funkcija „Gugl Mit koling“ znači da korisnici više neće morati da otvaraju Gugl Mit da bi se pridružili sastanku ili obavili brzi improvizovani poziv, već to mogu učiniti direktno iz same aplikacije Džimejl, slično kao i druge postojeće VoIP usluge u današnjem vremenu.

Vest je otkrivena u okviru velike ekspanzije na Gugl Vorkspejs, pri čemu se kompanija nada da će „spontane“ sastanke na radnom mjestu učiniti uobičajenijom pojavom. Korisnici će moći da otvore svoju mobilnu aplikaciju Džimejl na Androidu ili iOSu i pozovu kontakte na svom računaru, laptopu ili mobilnom uređaju, brzo i lako povezujući saradnike. Gugl kaže da je nova funkcija pozivanja u Mitu „osmišljena da bude besprijekorno iskustvo započinjanja video ili audio poziva između jednog ili više učesnika“ koja „bolje podržava tokove hibridnog rada, omogućavajući spontanije veze“, prenosi PC Press.

Ova funkcija, koja bi trebalo da počne da se primjenjuje sada, neće biti ograničena samo na Džimejl, a Gugl je rekao da će njene proširene funkcije poziva takođe doći na sve prirodne krajnje tačke u radnom prostoru, uključujući čet, kontakt kartice i spejses. Ovo uključuje novi „kompanion mod“ za Gugl Mit koji se uvodi od novembra 2021. godine i koji će omogućiti korisnicima da se bez problema pridružuju sastancima sa svog ličnog uređaja, a istovremeno koriste audio i video zapise u prostoriji. Na drugom mjestu, Gugl je takođe otkrio da će Gugl Mit uskoro dobiti titlove prevedene uživo, dostupne na engleskom, francuskom, njemačkom, španskom i portugalskom „kasnije ove godine“, a uskoro će stići i više jezika.

Prihvati notifikacije