Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZA LAVOVSKU BORBA SA KORONA VIRUSOM Ovaj grad poklanja NAGRADNO LJETOVANJE za medicinare

Društvo
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Gradski štab Jagodine ocijenio je da se grad “lavovski” izborio s korona virusom, a sjednicom u Skupštini grada predsjedavao je gradonačelnik i komadant štaba Ratko Stevanović, dok je prisutan bio i predsjednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

Marković je zahvalio svima na angažovanju, posebno zaposlenima u Opštoj bolnici, policiji, JKP “Standard”, brojnim volonterima.

Posebno je zahvalio i građanima na disciplini u sprovođenju mjera Gradskog štaba i kriznog štaba Vlade Srbije.

– Naši volonteri, bilo ih je više od 70 svaki dan, radili su po 14 časova, javljali se na sve telefone i bili servis građanima – podsjetio je Marković i dodao da je u gradu sve vrijeme radila gradska pijaca koja je za prodaju i kupovinu služila centralnoj Srbiji.

Opšta bolnica je preuzela nekoliko odjelenja Opštih bolnica iz Ćuprije i Paraćina, podsjetio je Marković i dodao da je trećina zaposlenih u Gradskoj upravi stalno radila.

– Ono što nismo mogli da spriječimo je veliki požar u garaži Doma zdravlja, izgorjela su vozila i velika je materijalna šteta – rekao je Marković.

Kaže i da su poštovali sva uputstva Kriznog štaba Vlade, te poručuje da bi i dalje trebalo da se nose maske i rukavice.

– Mi nećem na to da utičemo, neka svako radi po svojoj savjesti, neka štiti sebe i svoju porodici i one sa kojima sarađuju i sa kojima se sreću – rekao je Marković.

Ono što mu smeta, kako kaže, jeste priča kroz nacionalne medije o tome da nas čeka drugi talas, treći.

– To me strašno nervira i smeta mi zašto psihički želimo da kažnjavamo ljude. Jedan nam doktor kaže ovako, drugi onako itd. Ja nisma doktor, niti želim da budem iznad ljekara, ali mislim da će ova dva mjeseca ostaviti psihološke tragove i poremećaje na veliki postotak građana Srbije. Moja je preporuka gledajte nešto što je sportsko i zabavnog karaktera, a kada vidite da vam pričaju o koroni, pređite na drugi kanal – rekao je Marković.

Inače, Grad će kao nagradu organizovati uz pomoć donatora odlažak u Paraliju pet dana za 600 zdravstvenih radnika 28. juna.

Pošto imamo hiljadu zaposlenih u zdravstvu organizovaćemo još jednu ekskurziju za ostale sljedeće godine, na taj načim ćemo im svima zahvaliti, dodao je.

O zaraženima na teritoriji grada govorili su direktor Doma zdravlja dr Drako Miletić i zamjenik direkota Opšte bolnice za medicinska pitanja dr Vladimir Nedeljković, koji je i sam preležao koronu.

Na teritoriji grada zaražene su 122 osobe, od kojih devet medicinskih radnika, četiri ljekara i pet medicinskih sestara – tehničara, izjavio je Miletić.

Na sjednici je rečeno i da je na području grada uručeno oko 7.000 prehrambenih i higijenskih paketa građanima starijim od 65 godina i slabog ekonomskog stanja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO