Banjaluka

ZA MJESEC I PO Novo dječje igralište u Lazarevu

Mještani Lazareva uskoro će dobiti novo dječije igralište, locirano uz Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“.

ZA MJESEC I PO Novo dječje igralište u Lazarevu
FOTO: GRAD BANJALUKA

Vrijednost investicije je 61.600 KM, od čega je 40.000 KM obezbijedio Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije.

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić, kazao je da se izgradnjom igrališta u Lazarevu nastavlja uspješna saradnja Sekretarijata i Gradske uprave.

Nedavno smo u naselju Kuljani završili projekat socijalnog stanovanja i uselili pedesetak porodica, u Vrbanji smo počeli izgradnju kanalizacije, a danas u Lazarevu počinjemo gradnju dječijeg igrališta i vjerujem da će od avgusta naši mališani ovdje naći lijep kutak za igru – istakao je Aćić.

Površina igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara i namijenjeno je za djecu od jedne do šest godina. Na igralištu će biti postavljene sljedeće igračake: ljuljaška, klackalica, ljihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta. Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke. Igralište bi trebalo da bude izgrađeno u roku od mjesec i po.

Ovo je 27. igralište, koje se gradi na području Banjaluke, u posljednje četiri godine.