Sport

ZA NOVE ŠAMPIONE POD OBRUČIMA Mozzart pomaže razvoj košarke širom zemlje (FOTO)

Košarkaški tereni koje kompanija Mozzart otvara širom regiona su odskočna daska za nove šampione, a dodatni vjetar u leđa, regionalni lider u priređivanju igara na sreću pruža kroz donacije i sponzorstva mnogobrojnim sportskim klubovima.

ZA NOVE ŠAMPIONE POD OBRUČIMA Mozzart pomaže razvoj košarke širom zemlje (FOTO)
FOTO: MOZZART/PROMO

Samo ove godine, pomoć je stigla za desetak timova iz raznih krajeva zemlje, a epicentar košarkaških dešavanja bila je Banja Luka.

U sklopu akcije Sto terena za jednu igru, ljetos je svečano obnovljeno 86. igralište i to u naselju Borik. Ova plava oaza pod obručima dobile je ime po legendarnoj košarkašici Slađani Golić.

FOTO: MOZZART/PROMO
FOTO: MOZZART/PROMO

– Ovo je ostvarenje mog velikog sna, jer je košarka bila cijeli moj život. Nikada nisam željela da se bavim trenerskim poslom, već mi je misija bila da okupim omladinu i budem dobar primjer. Nadam se da će ovaj teren uvijek biti pun djevojčica i dječaka, kao i rekreativaca. Hvala kompaniji Mozzart na ukazanoj časti – naglasila je proslavljena igračica.

FOTO: MOZZART/PROMO
FOTO: MOZZART/PROMO

Bio je to treći teren koji je Mozzart renovirao u Republici Srpskoj. Prethodnih godina je tu čast dobio i Ognjen Kuzmić u Doboju, a u banjalučkom parku je rekonstruisan multifunkcionalni teren.

Kroz akciju Novi dresovi za nove šampione prošla su tri košarkaška kluba: KK Šampion Alf-om Banja Luka, OKK Rudar 2015 Ugljevik i KK Partizan Banja Luka, a još mnogo kolektiva je dobilo sportsku opremu: KK Orlovi Banja Luka, KK Feniks Banja Luka, KK Real Banja Luka, KK Basket 2000 Banja Luka, KK Rookie Banja Luka…

FOTO: MOZZART/PROMO
FOTO: MOZZART/PROMO

Mozzart je ponosni sponzor Omladinskog košarkaškog kluba Kozara Gradiška, a bio je velika podrška KK Šamac u realizaciji turnira 3×3.

Pored toga, ljetos je pomogao u organizaciji košarkaškog kampa na Jahorini, koji je okupio oko 300 djece.

FOTO: MOZZART/PROMO
FOTO: MOZZART/PROMO

– Sve ove aktivnosti smo sprovodili vođeni idejom da mlade vratimo pravim sportskim vrijednostima. Da se druže i bave košarkom, koja je oduvijek bila veoma popularna na ovim prostorima. Nije važno da li će svi ti dječaci i djevojčice postati velika imena kao što su Slađana Golić i Ognjen Kuzmić, važno je da zajedničkim snagama radimo na omasovljavanju klubova, kampova. Neka se djeca druže i vrijedno treniraju, a ako iz svega toga izađu novi šampioni, to će biti samo još jedna potvrda da radimo prave stvari – naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac direkcije Korporativnih poslova u Mozzartu.

A.E.

Prihvati notifikacije