Politika

„Za osam godina 1.006 ugovora sa Prointerom“ Borjan prozvao Viškovića zbog sistemske korupcije, a predlaže mu i da osnuje novo ministarstvo

Član Predsjedništva Narodnog Fronta, Saša Borjan, uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Srpske, Radovanu Viškoviću u kojem ga poziva da se „institucionalno riješi pitanje sistemske korupcije u Srpskoj“.

„Za osam godina 1.006 ugovora sa Prointerom“ Borjan prozvao Viškovića zbog sistemske korupcije, a predlaže mu i da osnuje novo ministarstvo
FOTO: NARODNI FRONT

Obraćam vam se sa prijedlogom za institucionalnim rješavanjem pitanja sistemske korupcije, temom za koju vjerujem da je jako bitna. Naime za vrijeme mandata Vlade, na čijem ste čelu, legalizovano je gušenje slobode govora i slobode izražavanja uvođenjem Zakona o kleveti – stoji na početku pisma.

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.Poštovani gospodine Viškoviću,Obraćam vam se…

Posted by Saša Borjan on Saturday, December 2, 2023

Legalizovano je, kako se dodaje, gušenje slobode izražavanja organizacija civilnog društva, nezavisnih medija i zaštitnika ljudskih prava u Republici Srpskoj, kroz uvođenje Zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija ili Zakona o “stranim agentima”.

S tim u vezi, Borjan poziva Viškovića da za vrijeme svog „mandata legalizujete i sistemsku korupciju i učini je institucionalnom“.

Pročitajte još

– Naime, firma Prointer koja se u javnosti povezuje sa sinom Milorada Dodika je u osam godina svog postojanja, dobila 1.006 ugovora od javnih preduzeća i različitih budžeta u Republici Srpskoj, u ukupnom iznosu od 299 miliona KM – tvrdi Borjan.

On poziva Viškovića da u toku svog mandata predsjednika Vlade Republike Srpske napravi novo ministarstvo koje bi nosilo naziv „Ministarstvo Prointera omladine i sporta te da u svakoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj formira Odjeljenje za unapređenje razvoja Prointera“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije