Banjaluka

Za porodicu Gašić iz Banjaluke: Završen humanitarni turnir „Šah iz bloka“

Šahovski klub „Gambit“ Banjaluka u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ ugostio je oko 60 mladih takmičara na humanitarnom turniru „Šah iz bloka“ – 18. „Gambit Banjaluka Grand pri“.

Humanitarni turnir "Šah iz bloka"
FOTO: ŠAHOVSKI KLUB ″GAMBIT″

Riječ je o turniru za djecu, koji je bio treći mini turnir u seriji od šest turnira.

– U saradnji sa organizacijom „Srbi za Srbe“ podržana je velika akcija prikupljanja donatorskih sredstava za izgradnju kuće za osmočlanu porodicu Gašić iz Banje Luke, tako da je sav prihod od kotizacije uplaćen za tu namjenu. Šampionsku titulu je osvojio Naid Kekić iz Cazina sa osam poena, srebro je pripalo njegovom bratu Ahmedu Kekiću sa osam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima, dok je treće mjesto osvojio domaći takmičar banjalučkog „Gambit-a“ Aleksej Banjac sa sedam poena – navedeno je u saopštenju organizatora.

Pročitajte još

Dodaju kako je u kategoriji najuspješnijih djevojčica titulu odnijela Marija Vukoje, dok je najuspješniji takmičar do deset godina bio Aleksej Banjac.

– U kategoriji do 14 godina najbolji je bio Naid Kekić, drugi je bio Ahmed Kekić, dok je Marija Vukoje osvojila treće mjesto – navode organizatori.

Prije ceremonije svečanog otvaranja turnira, takmičarima i prisutnim gostima prikazan je kratki film o humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije