Banjaluka

Za postupak 4.000 KM: U toku prijave za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

U toku je Javni konkurs za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje, a prijave su otvorene do 28. juna.

Trudna žena
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako su rekli iz Grada Banjaluka, njihova opredijeljenost da podrži veći broj parova u sticanju potomstva vidljiv je i kroz brojne novine i olakšice koje su uvrštene u ovogodišnji javni poziv, a jedan je duže trajanje javnog poziva koji drugu godinu zaredom traje 90 dana.

Osim dužeg roka za prijave, povećana je i starosna granica za žene, pa tako pravo na prijavu od sada imaju žene do 45 godina.

Pročitajte još

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Odjeljenju za  društvene djelatnosti Grada u Prijemnoj kancelariji u zatvorenoj koverti, sa naznakom “Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jednog postupka biomedicinski potpomognute oplodnje” ili  preporučeno poštom na adresu: Grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banjaluka.

Sve informacije u vezi  javnog konkursa mogu se dobiti putem telefona 051/244-444, lokal 716 ili direktno u kancelariji broj 24. Za ovu podršku bračnim parovima iz gradskog budžeta biće izdvojeno ukupno 100.000 KM, a pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen za sufinansiranje postupka vantjelesne oplodnje iznosi 4.000 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije