Politika

"Za Srpsku svom dušom" Jokić najavio da će SPS izaći na izbore 6. oktobra

Socijalistička partija Srpske će aktivno učestvovati na predstojećim Lokalnim izborima zakazanim za oktobar 2024. godine uprkos nedavnim nametnutim izmjenama Izbornog zakona.

"Za Srpsku svom dušom" Jokić najavio da će SPS izaći na izbore 6. oktobra
FOTO: SPS

Rekao je ovo generalni sekretar SPS, Ratko Jokić, dodajući da ova stranka smatra da je učešće na izborima najbolji način da se očuva volja naroda i osigura demokratski legitimitet institucija Srpske.

– Ako bi se opredijelili za drugu opciju, rizikovali bi stabilnost lokalnih vlasti i bespotrebno naš sistem izložili manipulacijama – naglasio je Jokić.

Iz SPS poručuju da su izmjene Izbornog zakona BiH neprihvatljive i nedemokratske, ali i da SPS neće dozvoliti da to utiče na njihovu posvećenost izgradnji demokratskog kapaciteta Republike Srpske.

– Mi smo odlučni da se suprotstavimo nametanjima i da građanima pružimo mogućnost da biraju svoje predstavnike u skladu sa našim zakonima i Ustavom. Nije ovo prvi put da su izbori pred nama teški ali u ovoj situaciji prelomiti pametno znači ne dozvoliti da se od gradova i opština Republike Srpske naprave mjesta u kojima ne odlučuju samo njihovi stanovnici – dodao je Jokić.

Pročitajte još

SPS apeluje na sve političke aktere i građane Republike Srpske da se ujedine u očuvanju demokratskih vrijednosti i prava na slobodne i poštene izbore.

– Naša borba za prava i slobode naroda ne smije ustuknuti pred spoljnim pritiscima. Pozivamo sve da izađu na izbore u oktobru i da svojim glasom pokažu snagu demokratije. Budućnost se gradi slogom, a Republika Srpska zaslužuje da se za nju borimo svom dušom – zaključio je Jokić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu